Messi rămâne cel mai mediatizat jucător din lume şi în sezonul 2010/2011

Argentinianul Lionel Messi, câştigătorul Balonului de Aur în 2009 şi 2010, este fotbalistul cel mai mediatizat din lume în sezonul 2010/2011, înaintea portughezului Cristiano Ronaldo, potrivit unui studiu publicat, vineri, în Spania, informează cotidianul As.

101 afișări
Imaginea articolului Messi rămâne cel mai mediatizat jucător din lume şi în sezonul 2010/2011

Lionel Messi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Studiul realizat în fiecare an de o unitate de anchetă privind economia şi sportul din cadrul Universităţii din Navarra are drept scop găsirea celor mai admiraţi jucători din lume şi a cluburilor de fotbal despre care se vorbeşte cel mai mult pe mapamond.

Potrivit studiului citat, Messi, cu un total de 23,7 puncte, ocupă primul loc în clasamentul celor mai mediatizaţi jucători, fiind urmat de Cristiano Ronaldo (18,2 puncte), Xavi, Andres Iniesta, David Villa şi Iker Casillas.

În ceea ce priveşte cluburile, cel mai mediatizat este FC Barcelona (cu 98,1 puncte), care depăşeşte grupări precum Real Madrid (86,1 puncte) şi Manchester United, aceeaşi ierarhie înregistrându-se în sezonul 2009/2010.

La nivelul antrenorilor, portughezul Jose Mourinho (Real Madrid), cu 52,7 puncte, l-a "detronat" de pe prima poziţie pe Alex Ferguson (Manchester, 39,1 puncte), "podiumul" fiind completat de Josep Guardiola, de la FC Barcelona, care are 30,7 puncte.

Studiul a analizat şi impactul general pe care l-au avut cele patru meciuri dintre FC Barcelona şi Real Madrid, din sezonul trecut, concluzia fiind că partidele respective au crescut cu 20,6 la sută interesul mediatic pentru gruparea madrilenă, în timp ce la catalani procentul a fost de 18 la sută.

Studiul calculează valorile mediatice plecând de la numărul apariţiilor în presa scrisă pe parcursul întregului sezon în peste 120 de ţări.

Potrivit unei alte surse, site-ul famecount.com, portughezul Cristiano Ronaldo îl depăşeşte pe Messi ca popularitate în reţelele de socializare Facebook şi Twitter, în plus înregistrările cu atacantul formaţiei Real Madrid fiind cele mai căutate pe You Tube.

Ronaldo este "urmărit" de 32 de milioane dintre utilizatorii de Facebook, iar pe Twitter numărul fanilor săi este de 3,7 milioane. Pe You Tube, înregistrările cu atacantul portughez au peste 4,5 milioane de accesări. Pe locul doi într-un astfel de clasament se află coechipierul lui Ronaldo la Real Madrid, Kaka, iar Messi ocupă abia poziţia a treia.

În ceea ce priveşte cluburile, Real Madrid ocupă primul loc, fiind urmat de FC Barcelona şi Manchester United.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici