Metodele "neortodoxe" ale lui Felix Magath: Antrenorul a recunoscut că i-a recomandat unui jucător un tratament cu brânză

Antrenorul german Felix Magath a recunoscut că l-a sfătuit pe căpitanul echipei Fulham, norvegianul Brede Hangeland, să urmeze un tratament cu brânză îmbibată în alcool pe care să o aplice peste noapte pe zona unde suferise o accidentare, informează The Independent.

152 afișări
Imaginea articolului Metodele "neortodoxe" ale lui Felix Magath: Antrenorul a recunoscut că i-a recomandat unui jucător un tratament cu brânză

Felix Magath (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Pe de altă parte, tehnicianul german, al cărui contract cu Fulham a fost reziliat săptămâna trecută, a precizat că şi-ar dori să mai aibă ocazia de a antrena în fotbalul englez, în ciuda celor şapte luni dezamăgitoare petrecute pe banca tehnică a londonezilor.

"I-am sugerat doar că ar merita să încerce metodele băbeşti, să aplice quark (o brânză cremoasă populară în Germania) pe zona afectată. Niciodată nu i-aş spune unui doctor ce să facă. Nu mă simt vinovat. Nu vreau să fiu arogant, dar sunt convins că fotbalul englez are de învăţat de la cel german. Din păcate, ei nu sunt pregătiţi să asculte. Cred că mai pot oferi ceva fotbalului din Anglia", a spus Magath, pentru agenţia germană de presă DPA.

Brede Hangeland a criticat metodele de pregătire ale lui Magath. "Principala sa armă este să încerce să-i întărească fizic şi mental pe jucătorii săi şi astfel spera să obţină nişte rezultate din asta. Este aceasta o metodă optimă pentru fotbalul englez? Nu cred", a completat Hangeland.

Fostul căpitan al londonezilor, Danny Murphy, crede că Magath a arătat cum nu trebuie condus un club. "Tot ce are el de arătat este cum să nu o faci. I-am dat un mesaj lui Brede şi l-am întrebat dacă este adevărat. El a fost sfătuit să aplice nişte brânză îmbibată în alcool pe coapsă şi să o lase peste noapte. Doctorul, care nu mai este în club acum, dar pe care îl cunosc bine, nu a considerat că este o idee bună, însă Brede a făcut-o totuşi. Asta este una dintre multele poveşti ridicole pe care le-am auzit despre Felix. Jucătorii erau disperaţi să plece din cauza metodelor sale şi au plecat până la urmă. Este păcat că un club stabil ca Fulham se află într-o asemenea situaţie. A fost o greşeală să îl păstreze pe Magath după ce echipa a retrogradat", a adăugat Murphy.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici