Michel Platini, reales pentru un nou mandat de preşedinte al UEFA

Francezul Michel Platini a fost reales, marţi, la Congresul de la Paris, pentru un nou mandat de patru ani în funcţia de preşedinte al UEFA.

22 afișări
Imaginea articolului Michel Platini, reales pentru un nou mandat de preşedinte al UEFA

Michel Platini, reales pentru un nou mandat de preşedinte al UEFA (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Platini, în vârstă de 55 de ani, singurul candidat, a fost reales prin strigare şi nu prin vot secret.

La Congresul UEFA de la Paris participă reprezentanţi ai celor 53 de federaţii afililiate la forul european.

  • Platini: Fiind singurul candidat am avut un avantaj, mi-am putut pregăti un discurs

"Avantajul din acest an este că am avut timp să-mi pregătesc discursul", a glumit Michel Platini (55 ani).

"Prima oară când am fost ales am mulţumit celor care au fost alături de mine de-a lungul vieţii. Acum mulţumesc celor care lucrează alături de mine şi care m-au susţinut mereu. Mulţumesc prietenilor din federaţiile naţionale, mulţumesc din inimă pentru încredere. Mulţumesc eroilor din viaţa de zi cu zi fără de care nu ar fi existat Beckenbauer, Cruyff, Zidane, Messi, fără de care nu am fi fost aici în aceste momente. Vreau să vorbesc de educatori care transmit valori copiilor noştri, care îi educă în şcoala vieţii şi care ne fac societatea puţin mai bună. Mulţumesc jucătorilor, ei ne aduc emoţie şi fără ei fotbalul nu ar exista", a declarat Platini.

"Şi, în final, îţi mulţumesc ţie, Christelle", a încheiat Platini, referindu-se la soţia sa.

Vizibil emoţionat, Platini a revenit la locul său de la prezidiu spunând: "Credeam că nu mai sunt suficient de tânăr pentru a avea emoţii, dar nu este cazul".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici