Mihaela Buzărnescu, meci de revanşă cu jucătoarea care a acuzat-o că a trişat la US Open! Cele patru românce care vor evolua la Limoges

Patru românce joacă săptămâna aceasta, la Limoges, un turneu WTA 125 K Series. Mihaela Buzărnescu (24 WTA), Ana Bogdan (71 WTA) şi Monica Niculescu (77 WTA) sunt capi de serie, iar Alexandra Dulgheru a fost şi ea direct acceptată pe tablou.

6580 afișări
Imaginea articolului Mihaela Buzărnescu, meci de revanşă cu jucătoarea care a acuzat-o că a trişat la US Open! Cele patru românce care vor evolua la Limoges

Mihaela Buzărnescu, meci special cu jucătoarea care a acuzat-o că a trişat la US Open! Cele patru românce care vor evolua în turneul de la Limoges

Mihaela Buzărnescu, singura jucătoare din Top 45 care va juca în Franţa, va debuta în competiţia în care este principală favorită împotriva lui Mandy Minella, reprezentanta Luxemburgului care, prin vocea soţului său, a declanşat un imens scandal în luna august, acuzând-o virulent pe româncă de faptul că i-ar fi furat şansa de a evolua la ultimul turneu de Mare Şlem al anului.

Revenită în circuit după ce a devenit mamă, Minella s-a bazat, din postura de primă rezervă pe lista de jucătoare acceptate pentru tabloul principal de la US Open, pe abandonul Mihaelei după accidentarea cumplită suferită la Montreal, în meciul cu Svitolina, pentru a fi prezentă la Flushing Meadows.

În consecinţă, Minella nu s-a mai înscris în calificări. Sfătuită şi încurajată de WTA în cursa sa disperată pentru a se recupera în timp pentru a evolua la New York, Mihaela Buzărnescu a amânat până în ultimul moment decizia privitoare la participarea sa la US Open, preferând să fie distribuită pe tablou la tragerea la sorţi. S-a retras doar în ziua în care fusese programată să joace, iar din tabăra Minellei au venit săgeţi otrăvite, până la ameninţări cu un proces.

Cu doi ani mai în vârstă decât Mihaela Buzărnescu, Minella ocupă locul 111 WTA în acest moment. Românca a câştigat singurul meci direct de până acum, în 2015, pe iarbă, la Surbiton, scor 7-5, 6-1.

Monica Niculescu (cap de serie 5) debutează împotriva Viktoriyei Tomova, din Bulgaria, şi se poate întâlni în sferturi cu Mihaela Buzărnescu.

Ana Bogdan (cap de serie 4) va juca în primul tur împotriva Gretei Arn, jucătoare din Ungaria venită din calificări. Sportiva din Sinaia a fost distribuită tot pe jumătatea superioară de tablou, fiind o posibilă adversară în semifinale pentru Buzărnescu sau Niculescu.

Pe jumătatea inferioară de tablou, Alexandra Dulgheru o va avea ca adversară în primul tur pe Renata Voracova (Cehia, jucătoare venită din calificări). În turul doi, Dulgheru o poate înfrunta pe rusoaica Ekaterina Alexandrova, cap de serie 8 la Limoges.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici