Mihaela Buzărnescu s-a calificat în finala turneului de la Hobart/ Buzărnescu: Mama şi tata au crezut mereu că, odată şi odată, o să reuşesc şi eu

Jucătoarea română de tenis Mihaela Buzărnescu (57 WTA) s-a calificat, vineri, în finala turneului australian de la Hobart, dotat cu premii în valoare totală de 226.750 de dolari.

1384 afișări
Imaginea articolului Mihaela Buzărnescu s-a calificat în finala turneului de la Hobart/ Buzărnescu: Mama şi tata au crezut mereu că, odată şi odată, o să reuşesc şi eu

Mihaela Buzărnescu: Mama şi tata au crezut mereu că, odată şi odată, o să reuşesc şi eu

Buzărnescu a învins-o în ultimul act, scor 6-2, 6-2, pe ucraineanca Lesia Tsurenko, ocupanta locului 43 în ierahia mondială.

În finală competiţiei, Mihaela Buzărnescu o va înfrunta pe belgianca Elise Mertens (36 WTA), care a dispus în cealaltă semifinală de Heather Watson (Marea Britanie, 74 WTA), scor 4-6, 6-1, 6-2.

Pentru accederea în ultimul act, românca va încasa un cec în valoare de 21.400 de dolari şi 180 de puncte WTA.

Mihaela Buzărnescu (57 WTA) a câştigat opt seturi consecutiv la turneul WTA de categorie International de la Hobart şi, astfel, şi-a asigurat prezenţa în prima finală în circuitul profesionist din carieră.

"Este un sentiment incredibil, să fiu sinceră. Le mulţumesc din suflet tuturor celor au venit să urmărească partida, în ciuda vremii", a declarat "Super Miki" la câteva secunde după terminarea meciului din semifinale, unul în care a avut nevoie doar de o oră şi 23 de minute pentru a o învinge pe Lesia Tsurenko (Ucraina, 43 WTA), cu dublu 6-2.

În ultimele şase luni, Mihaela Buzărnescu a spart bariera Top 100, a reuşit în premieră să se califice pe tabloul principal al unui turneu de Mare Şlem, iar acum, la Hobart, va juca prima finală WTA a carierei - totul la 29 de ani. Românca recunoaşte că, în urmă cu un an, nici măcar nu visa că va juca un meci cu trofeul pe masă în circuitul principal. "Nu, nici pe departe. Nopţile mai visam... Chiar anul trecut, când am mers la Australian Open să joc calificări, cu clasamentul meu protejat... visam noaptea că mă calific pe tabloul principal şi apoi că o să câştig primul tur - dar, evident, nu am reuşit. Deci, cred că atunci când visezi noaptea ceva, nu se întâmplă", le-a povestit Mihaela spectatorilor, chiar pe teren.

La conferinţa de presă, Miki a adăugat: "Nu mai sunt tânără. Am 29 de ani. Cine s-ar fi aşteptat la aşa ceva la 29 de ani? Am încercat să joc, să joc şi să joc. Atât". Românca a profitat şi de cele 39 de erori neforţate făcute de Tsurenko pentru a se califica în finală. Buzărnescu a trimis 14 lovituri câştigătoare şi a greşit de 31 de ori.

"Familia este prima care m-a susţinut, prietenii şi oamenii cei mai apropiaţi m-au susţinut mereu. Mama şi tata au crezut mereu că, odată şi odată, o să reuşesc şi eu, garantat. Dar eu nu prea credeam, nu eram sigură că pot, mai ales după accidentări. Cred că ei au făcut-o posibil pentru mine", a tras conluzia Miki.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici