Mihai Stoica: Nu vom boicota niciodată echipa naţională

Managerul general al echipei Steaua Bucureşti, Mihai Stoica, a declarat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă, că jucătorii campioanei României nu vor boicota convocările la prima reprezentativă, el precizând că aceştia vor ajunge la lot conform regulamentelor în vigoare.

125 afișări
Imaginea articolului Mihai Stoica: Nu vom boicota niciodată echipa naţională

Mihai Stoica: Nu vom boicota niciodată echipa naţională (Imagine: Raul Stef/Mediafax Foto)

"Nu putem să fim de acord ca selecţionerul să cheme jucătorii noştri, fără ca să fie o acţiune oficială a echipei naţionale şi să-i certe, să-i interogheze, să-i ancheteze şi să facă chestii de genul ăsta. Nu, asta nu se va întâmpla niciodată cât noi vom fi în clubul ăsta. Începând de astăzi, noi vom respecta regulamentul şi vom pune la dispoziţia echipei naţionale jucătorii cum spune regulamentul. Nu va exista niciun jucător care să întârzie. Jucătorii Stelei vor fi la echipa naţională luni seară pentru marele meci cu Slovacia", a spus Stoica.

Potrivit lui Stoica, metodele de antrenament de la echipa naţională sunt învechite.

"Echipa naţională va juca miercuri cu Slovacia, noi vom juca duminică cu Dinamo. Urmează după meciul cu CFR, play-off-ul Ligii Campionilor. Nu poţi să laşi jucătorii să plece duminică la Mogoşoaia, ca luni să facă un antrenament de alergare în picioarele goale. S-au schimbat multe în fotbal, iar dacă cei care au în mâini destinele echipei naţionale, e grav. Jucătorii noştri, luni dimineaţă, trebuie să aibă un antrenament de trx şi refacere aici, pentru că noi avem foarte multe meciuri de jucat şi trebuie să fim în priză tot timpul. Dacă schimbăm metode şi ne apucăm de antrenamente din astea pe vechi, avem mari probleme.

Jucătorii după ce mergeau zece zile la echipa naţională, schimbând metodele de antrenament, şi iertaţi-mă se vede cum joacă echipa naţională şi cum jucăm noi cu aceiaşi jucători, e o diferenţă foarte mare. Cred că nu este nicio ruşine să înveţi de la cineva mai bun ca tine. Nu vreau să fiu maliţios, dar dacă metodele pe care le-a aplicat clubul nostru şi s-au dovedit viabile în campionat şi Liga Europa, oricând putem învăţa de la unii mai tineri, oricând putem să aplicăm un model de succes", a mai declarat Stoica.

Mihai Stoica a afirmat că nu există niciun conflict între Steaua şi prima reprezentativă, el precizând că Victor Piţurcă ar trebui să-i mulţumească lui Laurenţiu Reghecampf pentru că echipa naţională mai are şanse de calificare la Cupa Mondială.

"Din punctul nostru de vedere nu există niciun conflict între echipa naţională a României şi jucătorii echipei Steaua şi doresc să opresc aceste schimburi de replici care nu fac bine fotbalului românesc. Nu vom boicota niciodată echipa naţională. Dimpotrivă, cei care păstoresc echipei naţionale trebuie să ne mulţumească, să mulţumească în primul rând staff-ului echipei noastre, lui Laurenţiu Reghecampf, pentru că îi datorează şansele pe care le mai are echipa naţională pentru a mai ajunge în baraj şi a se califica la CM din Brazilia, pentru că dacă jucătorii noştri nu ar fi fost atât de bine pregătiţi, pentru că echipa naţională se bazează foarte mult, atunci nu mai erau rezultatele care au fost", a completat Stoica.

Mihai Stoica îi cere selecţionerului Victor Piţurcă să înceteze cu atacurile la adresa Stelei. "E normal ca selecţionerul să înceteze cu atacurile astea. Nu e normal să se atace o echipă care reprezintă fotbalul românesc la cel mai înalt nivel. Nu vom proceda la fel, nu vom discuta despre echipa naţională şi problemele pe care le are selecţionerul înaintea meciurilor cu Ungaria şi Turcia. După FRF, poate cea mai interesată entitate sportivă de rezultatele echipei naţionale este Steaua Bucureşti, pentru că dacă echipa are rezultate, cota jucătorilor creşte, dacă echipa naţională se califică la Cupa Mondială, Stelei îi va ajunge o sumă foarte mare în cont. Nu punem niciun interes mai presus de interesul clubului, iar interesul echipei naţionale este, în acest caz, interesul Stelei. Dorim prea mult binele echipei naţionale ca să se poată interpreta altfel acţiunile noastre", a subliniat Stoica.

El mai solicită ca antrenorul Stelei să fie respectat şi l-a numit "trompetă" pe secundul Eugen Neagoe, pentru că a mers la emisiuni televizate pentru a-i lua apărarea lui Piţurcă în scandalul cu familia Reghecampf. "Cerem ca selecţionerul şi cei care îl înconjoară să respecte antrenorul nostru, staff-ul tehnic pe care îl conduce şi cel mai important, jucătorii noştri. Nu este normal să ai reacţii de genul că nu îi place cum s-a manifestat Latovlevici. Nu mai vorbesc despre anumite personaje, dar îmi trimit o trompetă să vorbească. Asta iar e o chestie previzibilă. Îmi cer scuze că jignesc memoria unor trompetişti celebri. Noi vrem respect şi îl vom întoarce multiplicând cu zece sau cu 25", a explicat Stoica.

Într-un interviu publicat luni, de ProSport, selecţionerul Piţurcă a declarat că nu va mai discuta niciodată cu Reghecampf, pentru că acesta ar fi minţit atunci când a afirmat că jucătorii Stelei se întorc nepregătiţi de la echipa naţională.

Antrenorul Laurenţiu Reghecampf s-a arătat deranjat că Piţurcă a făcut aceste declaraţii înaintea unui meci important al Stelei, prima manşă cu Dinamo Tbilisi, din preliminariile Ligii Campionilor. Reghecampf i-a cerut, miercuri, selecţionerului Victor Piţurcă să nu mai convoace jucători de la campioana României, el precizând ironic că antrenorul primei reprezentative are o bază mare de selecţie.

Tot miercuri, managerul FC Steaua, Mihai Stoica, a declarat că nu e normal ca selecţionerul Victor Piţurcă să scoată în evidenţă greşelile pe care le fac unii jucători la echipele lor şi l-a avertizat pe tehnician că este posibil ca jucătorii stelişti să aibă o reacţie ostilă şi să se retragă de la naţională.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici