Mircea Lucescu: Mi-ar plăcea să se decidă calificarea la Dortmund

Antrenorul Mircea Lucescu a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că şi-ar dori ca învingătoarea dublei manşe Şahtior Doneţk - Borussia Dortmund, contând pentru optimile de finală ale Ligii Campionilor, să se decidă la returul din Germania, informează site-ul oficial al grupării ucrainene.

210 afișări
Imaginea articolului Mircea Lucescu: Mi-ar plăcea să se decidă calificarea la Dortmund

Mircea Lucescu (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"După ce a pierdut şansele la titlu, Borussia va încerca să aibă un traseu cât mai bun în Liga Campionilor. Mi-ar plăcea ca această calificare să se decidă la Dortmund - ar fi destul de bine. Barcelona este mai puternică decât Borussia, dar şi Şahtior este mai puternică decât echipa care a jucat împotriva Barcelonei", a spus Lucescu.

Mircea Lucescu este de părere că Şahtior porneşte cu un dezavantaj contra Borussiei, deoarece meciul contra campioanei Germaniei este primul oficial din acest an. "Ca în fiecare an, în a doua parte a sezonului Ligii Campionilor, noi jucăm primul meci oficial din an direct în această fază. De fiecare dată încercăm să conducem antrenanamentele astfel încât să reducem diferenţa faţă de adversarii noştri care au jucat deja meciuri oficiale. Borussia joacă meciuri în campionatul Germaniei, iar noi luăm parte la meciuri amicale şi încercăm să fim la acelaşi nivel", a completat Lucescu.

Mircea Lucescu nu crede că jucătorii Schmelzer, Grosskreutz şi Gundogan nu vor evolua în meciul de miercuri. "De unde ştiţi că Schmelzer, Grosskreutz şi Gundogan nu vor juca mâine. Vom şti sigur asta abia când vom vedea lista oficială cu o oră înainte de meci. Fiecare antrenor are strategia sa în pregătirea unui meci. De-a lungul carierei mele am văzut multe, aşa că voi crede doar când voi vedea lista", a adăugat Lucescu.

Tehnicianul român este mulţumit de modul în care jucătorii săi s-au pregătit în cele două stagii din Emiratele Arabe Unite şi Spania. "Analizând evoluţiile din cele două stagii de pregătire din Emiratele Arabe Unite şi Spania, pot spune că ne-am descurcat bine. Trebuie să ne punem întrebarea dacă putem învinge o echipă ca Borussia. Probabil că jucătorii noştri au analizat deja: tot timpul am avut rezultate bune împotriva echipelor germane. Am învins pe Schalke şi Stuttgart, iar în finala Cupei UEFA am bătut pe Werder. Totuşi, dacă analizăm stilul de joc al Borussiei, aceasta este mai aproape de fotbalul latino-american", a explicat Lucescu.

Şahtior Doneţk întâlneşte, miercuri, de la ora 21.45, în manşa tur a optimilor de finală ale Ligii Campionilor, echipa Borussia Dortmund. Partida se va disputa pe Donbass Arena.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici