Mircea Sandu: Conducătorii care vorbesc de corupţie să se adreseze organelor judiciare

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Mircea Sandu, recomandă conducătorilor şi patronilor de cluburi care au cunoştinţă de fapte de corupţie din fotbalul românesc să se adreseze "neîntârziat instanţelor sportive şi organelor judiciare".

153 afișări
Imaginea articolului Mircea Sandu: Conducătorii care vorbesc de corupţie să se adreseze organelor judiciare

Mircea Sandu (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"Sesizez, în ultimele zile, apariţia unor afirmaţii de o gravitate extremă, făcute de oficiali implicaţi în fotbalul românesc, cu precădere de patroni ori finanţatori. Aceste declaraţii, consemnate în cunoscutul climat exploziv, nu fac altceva decât să terfelească şi mai mult imaginea fotbalului din ţara noastră, fapt care nu poate decât să aducă imense deservicii tuturor celor care îşi desfăşoară activitatea într-un domeniu care, iată, îşi pierde tot mai mult din credibilitate. Afectaţi sunt, desigur, şi cei care dezvăluie inimaginabile fapte de corupţie, oameni care, firesc, doresc să-şi protejeze investiţiile.

În calitate de preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal, mă alătur acestui demers, menit, sper, să contribuie la asanarea sportului nostru. Drept care lansez un apel public tuturor celor care au apărut, în ultima vreme, cu asemenea luări de poziţie, solicitându-le, mai ales dacă există dovezi în sprijinul respectivelor afirmaţii, să se adreseze neîntârziat instanţelor sportive şi organelor judiciare, furnizând toate dovezile pe care le deţin. Procedând astfel, nu ar face altceva decât să sprijine procesul de însănătoşire a climatului din fotbalul nostru, redându-i imaginea, credibilitatea şi perspectivele", se menţionează într-un comunicat postat, joi, pe site-ul oficial al FRF şi intitulat "Adresaţi-vă neîntârziat instanţelor!"

În acelaşi timp însă, oficialul FRF le transmite patronilor să se abţină de la declaraţii dacă nu au dovezi. "Dacă, însă, tot ceea ce spun aceşti oameni nu are acoperire şi, implicit, nu este completat de dovezi concrete, consider comportamentul lor ca fiind unul iresponsabil, inconştient de-a binelea, cu efecte devastatoare pentru fotbalul românesc în ansamblul său şi, în egală măsură, pentru ei înşişi. Drept care solicit: depuneţi sesizări sau plângeri, însoţite de dovezi, sau abţineţi-vă de la comentarii nedovedite!", mai spune Mircea Sandu.

Finanţatorul Stelei, Gigi Becali, a declarat, în această săptămână, într-o emisiune TV, că arbitrul Ovidiu Haţegan ar fi primit 150.000 de euro ca să dicteze penalti în favoarea formaţiei CFR Cluj, la meciul cu Universitatea Cluj, din ultima etapă a ediţiei 2007/2008 a Ligii I. Becali a prezentat informaţiile drept "bârfă".

Patronul FC Vaslui, Adrian Porumboiu, a readus în discuţie un caz tot din 2008, afirmând că antrenorul de atunci al echipei sale, Dorinel Munteanu, i-ar fi spus că poate aranja meciul cu UTA, pentru suma de 50.000 de euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici