Mircea Sandu este dispus să îl repună în funcţie pe Avram dacă acesta câştigă în instanţă

Preşedintele FRF, Mircea Sandu, a declarat, sâmbătă, la finalul Adunării Generale a forului, că în cazul unei hotărâri definitive şi irevocabile de achitare a lui Vasile Avram în dosarul de corupţie din arbitraj este dispus să îl repună în funcţie pe fostul preşedinte al CCA.

107 afișări
Imaginea articolului Mircea Sandu este dispus să îl repună în funcţie pe Avram dacă acesta câştigă în instanţă

Mircea Sandu este dispus să îl repună în funcţie pe Avram dacă acesta câştigă în instanţă (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

El a mai spus că va cere Comitetului Executiv ca oricine va fi preşedintele CCA să nu aibă rude de gradul 1, 2 sau 3 în arbitraj ca observator, delegat sau altceva.

Întrebat dacă CCA va avea în curând trei preşedinţi, Sandu a răspuns: "Ce să fac? Aplic legea în continuare şi îl pun pe Avram. Pe Ion Crăciunescu, care are hotărâre judecătorească, îl reinstalez, iar lui Deaconu îi dau o funcţie de referee manager. Când îl pun pe Avram (n.r. - în situaţia unei decizii definitive şi irevocabile a instanţei) o să-i dau şi domnului Crăciubnescu o funcţie, ce să fac? Nu ştiu care va fi acea funcţie, ne vom consulta cu Comisia Juridică. Domnul Avram m-a sesizat şi solicitarea dânsului am dat-o în lucru Comisiei Juridice. Urmează să primesc un punct de vedere şi îl voi pune în aplicare. Până atunci domnul Crăciunescu are biroul deschis aici din 5 iunie".

În cadrul Adunării Generale a FRF, Vasile Avram a spus că nu înţelege de ce Mircea Sandu nu ridică suspendarea în cazul său. "Eu nu sunt vinovat şi s-a dovedit acest lucru la Curtea de Apel. Eu am în prezent contract de muncă cu FRF în vigoare, pentru funcţia de preşedinte al CCA şi nu înţeleg de ce preşedintele Mircea Sandu nu ridică acea suspendare a mea. Consider că normal şi legal era să se ţină cont de prezumţia de nevinovăţie şi contractele persoanelor care au fost făcute ulterior pentru funcţia de preşedinte al CCA să fi fost încheiate doar pe perioada suspendării mele", a afirmat Avram.

Comitetul Executiv al FRF a decis ca Ion Crăciunescu să revină în funcţia de preşedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor începând cu data de 5 iunie, actualul preşedinte al CCA, Alexandru Deaconu, urmând să ocupe postul de referee manager.

Ion Crăciunescu a fost demis, la 1 august 2012, din funcţia de preşedinte al CCA de către Comitetul Executiv al FRF, întrunit la Casa Fotbalului, fără a i se oferi o explicaţie. Ulterior, Crăciunescu a atacat decizia FRF în justiţie şi a avut câştig de cauză. Fostul arbitru Ion Crăciunescu a condus Comisia Centrală a Arbitrilor în perioadele iunie 2003 - octombrie 2005 şi octombrie 2011 - iulie 2012.

În ceea ce îl priveşte pe Vasile Avram, acesta a fost achitat, la 15 mai, în dosarul de corupţie din arbitraj, de către Curtea de Apel Bucureşti, hotărârea nefiind însă definitivă. Toate persoanele judecate în acest dosar au fost achitate de instanţă pentru acuzaţiile aduse de Direcţia Naţională Anticorupţie. Judecătorul a decis şi ridicarea sechestrelor puse pe bunurile inculpaţilor şi a altor măsuri dispuse în dosar. Hotărârea Curţii de Apel poate fi atacată cu recurs la instanţa supremă. Vasile Avram a fost suspendat din funcţia de preşedinte al CCA în septembrie 2011.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici