Mircea Sandu: I-am interzis lui Duru să mai participe la şedinţele comisiilor de licenţiere

Preşedintele FRF, Mircea Sandu, a declarat, sâmbătă, că în urma deciziei TAS de a permite clubului Universitatea Cluj să participe în viitorul sezon al Ligii I, i-a interzis directorului Administraţiei Naţionale de Licenţiere, Viorel Duru, să mai participe la şedinţele comisiilor.

123 afișări
Imaginea articolului Mircea Sandu: I-am interzis lui Duru să mai participe la şedinţele comisiilor de licenţiere

Directorul Administraţiei Naţionale de Licenţiere, Viorel Duru (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

"I-am interzis să mai participe la şedinţele comisiilor de fond şi de apel. Nu mai are ce căuta", a spus Sandu.

Mircea Sandu a afirmat că va analiza în viitoarea şedinţă a Comitetului Executiv modul în care comisiile Administraţiei Naţionale de Licenţiere au analizat cazul Universităţii Cluj.

"Când a fost termenul limită de depunere a documentelor, programul de redresare al Clujului nu fusese aprobat. E posibil ca ei să fi depus acum. Noi nu avem motivarea TAS. Mă bucur că Universitatea şi-a apărat interesul pe căile legale, nu pe alte căi. Duru, care este un tip foarte bine pregătit, cu care eu de multe ori am avut contradicţii, pentru că eu merg pe logică, el merge pe strict (n.r. - pe regulament), nu reuşesc niciodată să mă lămuresc. A venit cu propuneri privind cluburile în insolvenţă, să le excludem ca UEFA sau să le depunctăm ca englezii. Din 200 sau 300 de cazuri este pentru prima oară când Comisia a judecat greşit, asta până să vedem motivaţia. Apelul putea să îndrepte. Duru este directorul de licenţiere, el pregăteşte dosarul şi îl trimite mai departe la comisii. La primul sau al doilea Comitet Executiv vom avea dezbateri pe noul manual de licenţiere care se propune, cât şi pe componenţa comisiilor. Vom vedea ce se întâmplă pentru sezonul viitor, dar undeva până în septembrie va trebui să îl aprobăm", a completat Sandu.

Întrebat dacă îşi menţine afirmaţiile potrivit cărora îl va demite pe Viorel Duru, după decizia TAS, aşa cum declarase la ultima Adunare Generală a FRF, Sandu a răspuns: "Atunci era un dialog. Voi analiza dacă poate fi înlocuit sau nu, dacă este o vină a lui sau a comisiilor, deoarece comisiile sunt cele care decid".

În ciuda faptului că manualul de licenţiere din fotbalul românesc este destul de dur, Sandu consideră că acesta a făcut destul de mult bine în ceea ce priveşte organizarea. "Pentru fotbalul românesc licenţierea a fost un câştig nu numai la Liga I, dacă vorbim despre infrastructură şi administraţie. Oamenii au început să se mai organizeze, dar suntem departe faţă de ţările dezvoltate în ceea ce priveşte organizarea cluburilor. Posibil că sunt dure condiţiile de licenţiere", a explicat Sandu.

Preşedintele clubului Universitatea Cluj, Ioan Mărginean, a declarat, vineri, agenţiei MEDIAFAX, că dacă directorul administraţiei de licenţiere a FRF, Viorel Duru, nu îşi va da demisia până sâmbătă, când are loc şedinţa Comitetului Executiv al FRF, va solicita oficial demiterea acestuia. "Ceea ce am păţit eu cu domnul Duru nu doresc absolut nimănui. Omul ăla ne-a umilit, pe noi şi pe cei de la Rapid, în ultimul hal la comisiile de licenţiere. Şi totul fără să greşim cu nimic, pentru că noi nu am făcut nicio găinărie, absolut nimic. Nu se poate aşa ceva. Eu mizez pe onoarea lui că îşi va da demisia din funcţie. Dacă nu îşi dă demisia până mâine la Comitetul Executiv atunci Universitatea Cluj, ca membru afiliat cu drepturi depline, vom solicita demiterea lui", a spus Mărginean vineri.

La 1 iunie, în cadrul Adunării Generale a FRF, Ioan Mărginean a avut un conflict verbal cu Viorel Duru, iar Mircea Sandu a intervenit şi i-a promis oficialului ardelean că îl va demite pe directorul de licenţiere dacă Universitatea Cluj câştigă la TAS. "Sunt de acord că domnul Duru este un tip dur şi chiar că uneori îşi depăşeşte atribuţiile. Trebuie să îi atrag atenţia şi voi avea în acest sens o discuţie cu dânsul, iar dacă Universitatea Cluj va avea câştig de cauză la TAS, acest lucru va reprezenta şi încetarea raporturilor de muncă dintre FRF şi domnul Duru", spunea Sandu la 1 iunie.

Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne a dat dreptate clubului Universitatea Cluj, care a contestat deciziile instanţelor Sistemului Naţional de Licenţiere al FRF, de a nu-i permite să evolueze în Liga I.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici