Mircea Sandu: Meciul Steaua - Dinamo nu se va disputa pe Arena Naţională la data programată

Preşedintele FRF Mircea Sandu a declarat, miercuri, că partida Steaua - Dinamo, programată la 1 martie, în cadrul etapei a XXI-a a Ligii I, nu se va disputa pe Arena Naţională deoarece stadionul este închiriat de federaţie pentru amicalul echipei naţionale a României cu Argentina din 5 martie.

219 afișări
Imaginea articolului Mircea Sandu: Meciul Steaua - Dinamo nu se va disputa pe Arena Naţională la data programată

Mircea Sandu: Meciul Steaua - Dinamo nu se va disputa pe Arena Naţională la data programată (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

"Noi (n.r. - FRF) avem un contract valabil între 1 martie şi 6 martie, unde pe stadion vor fi diverse activităţi care cuprind inclusiv antrenamentul Argentinei şi prezentarea echipamentului naţionalei pe data de 3 cu compania Adidas. Tocmai pentru protecţia suprafeţei de joc, pe data de 3 va avea loc un antrenament pe Stadionul Dinamo. Problema vegetaţiei în această perioadă este că iarba se reface foarte, foarte greu sau aproape deloc. Terenul peste noapte îngheaţă, chiar dacă are prelată. Din punctul ăsta de vedere am încheiat un contract de pe 1 martie până pe 6 martie cu ALPAB. Nu se poate (n.r. - ca meciul Steaua - Dinamo să se dispute pe Arena Naţională la 1 martie)! Punct!", a afirmat Sandu la postul Digi Sport.

Oficialul FRF susţine că meciul din Liga I se poate disputa fie pe Arena Naţională după meciul naţionalei cu Argentina, fie pe Stadionul Steaua. "Nu e nicio problemă. Dacă Steaua şi Dinamo doresc să joace acest meci pe Arena Naţională o pot face sâmbăta de după meciul cu Argentina, nu e niciun fel de problemă. Pot juca pe stadionul naţional după meciul României cu Argentina. Însă Stadionul Steaua e un stadion foarte bun, iarba arată foarte bine. Probabil că ar fi fost posibil să fie un număr mai mare de spectatori decât ar fi fost pe Ghencea. Poate împreună cu Liga, cei de la Dinamo şi Steaua găsesc alte metode de reprogramare a acestui meci, dacă vor neapărat pe Arena Naţională. Să discute dacă există o fereastră în program. Din câte am vorbit cu domnul Argăseală, ei ar fi vrut să joace pe Arena Naţională", a precizat preşedintele.

Mircea Sandu a adăugat că există posibilitatea ca Stadionul Steaua să fie renovat din fonduri publice în perspectiva candidaturii României la organizarea Campionatului European din 2020. "Ce pot să îi informez eu pe cei de la Steaua şi suporterii echipei este că în perspectiva anului 2020, a Campionatului European, baza Steaua va fi supusă atenţiei unor renovări pe banii statului, pentru că va fi baza de pregătire pentru una dintre echipele participante, asta dacă vom obţine organizarea", a explicat Sandu.

Partida Steaua - Dinamo este programată la 1 martie, de la ora 21.00, în cadrul etapei a XXI-a a Ligii I. Meciul amical dintre selecţionatele României şi Argentinei se va disputa miercuri, 5 martie, de la ora 21.00, pe Arena Naţională din Bucureşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici