Mircea Sandu: Naţionalele de juniori nu mai au diurne de patru ani, pentru că nu obţin performanţe

Preşedintele de onoare al Federaţiei Române de Fotbal, Mircea Sandu, a declarat, vineri, agenţiei MEDIAFAX, că a decis în urmă cu patru ani scoaterea diurnelor pentru loturile de juniori şi înlocuirea acestora cu prime de calificare la turneele finale, deoarece echipele nu obţin performanţe.

47 afișări
Imaginea articolului Mircea Sandu: Naţionalele de juniori nu mai au diurne de patru ani, pentru că nu obţin performanţe

Mircea Sandu: Naţionalele de juniori nu mai au diurne de patru ani, pentru că nu obţin performanţe (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

"Decizia e luată de vreo patru ani. Am luat această decizie pentru că nu au obţinut nicio performanţă, în afară de o calificare a lui Văsâi în Serbia, în 2011. În rest, nu s-au calificat la niciun turneu final, în 2011 am organizat noi Campionatul European sub 19 ani. Nu vorbim de economii, ce economii să faci? Le dai 10-12 dolari pe zi, nu era o mare economie, dar ca să-i capacitez, să dea totul pe teren, să se califice. De aceea am luat această decizie. În sfârşit, fiecare are un proiect, eu pe ăsta l-am avut şi l-am aplicat", a spus, pentru MEDIAFAX, Mircea Sandu.

Mircea Sandu a afirmat că renunţarea la diurne a fost inspirată din modelul scandinav. "Ca să fiu sincer, am decis suspendarea acestor diurne, pentru că am o experienţă cu ţările scandinave, unde inclusiv echipa Danemarcei, după ce a câştigat Campionatul European a luat vreo 15.000 de dolari. Ei sunt formaţi în spiritul sportiv şi nu în spiritul material. Deocamdată ei nu produc nimic, tot ceea ce se produce, produce echipa naţională şi ce mai produce administraţia. Deocamdată ei nu au niciun merit. Nu mai suntem pe timpul comuniştilor că ne bucurăm pentru doi dolari pe zi. Eu am transferat plata diurnei în plata performanţei, adică vă calificaţi la turneul final, aveţi 5.000 de euro. Faceţi performanţă şi vă luaţi drepturile la performanţă", a completat Sandu.

Oficialul FRF susţine că indiferent de decizia conducerii federaţiei în ceea ce-l priveşte pe directorul sportiv al loturilor de juniori, Daniel Prodan, aceasta trebuie respectată. "Am citit că Didi Prodan, care a condus delegaţia, nu a primit diurnă decât pentru cei care au făcut parte din administraţia delegaţiei şi pentru că jucătorii ar fi spus că li s-a promis şi lor o diurnă şi probabil că diurna pe care au primit-o au adunat-o şi probabil au împărţit-o la copii. E decizia conducerii federaţiei şi ea trebuie respectată", a explicat Sandu.

Conform site-ului prosport.ro, care citează surse federale, directorul sportiv Daniel Prodan a intrat în conflict cu noua conducere a FRF, lucru care ar putea duce la demitirea acestuia. Divergenţa a apărut în prima zi a a deplasării echipei naţionale Under 17 în Scoţia, acolo unde aceasta participă la Turneul de Elită, iar Prodan îndeplineşte rolul de şef al delegaţiei. Acesta susţine că oficialii FRF au uitat de diurnele juniorilor, pe care ulterior le-a achitat din banii săi. De partea cealaltă, noua conducere a federaţiei afirmă că Daniel Prodan ar fi ridicat 1.200 de euro pentru diurne cu cinci zile înainte de plecarea în Scoţia, şi că a regizat momentul din cantonament pentru a-i pune pe Răzvan Burleanu şi staful său într-o lumină nefavorabilă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici