Mircea Sandu: Promit să mă retrag din fotbal dacă Mircea şi Răzvan Lucescu vor califica România la CE-2012

Preşedintele FRF, Mircea Sandu, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că în cazul în care Mircea şi Răzvan Lucescu vor prelua conducerea tehnică a echipei naţionale şi o vor califica la turneul final al Campionatului European din 2012, atunci se va retrage de la conducerea federaţiei.

468 afișări
Imaginea articolului Mircea Sandu: Promit să mă retrag din fotbal dacă Mircea şi Răzvan Lucescu vor califica România la CE-2012

Mircea Sandu: Promit să mă retrag din fotbal dacă Mircea şi Răzvan Lucescu vor califica România la CE-2012 (Imagine: George Filip/Mediafax Foto)

"Văd că şi Mircea Lucescu face o declaraţie extrem de interesantă, că sunt 80 la sută şanse. Le fac o propunere: dragă familie Lucescu, români get-beget şi cred că au şi suflet naţionalist în ei. Veniţi, luaţi echipa naţională, conduceţi-o şi după ce o calificaţi, promit că mă voi retrage de la FRF. Faceţi acest gest pentru români, nu doar declarativ, ci fizic. Dacă nu, lăsaţi-l pe cel care vine şi preia echipa naţională, cu procentele pe care le are sau nu, care nu va avea ca obiectiv calificarea. Repet, să vină, să o califice, iar apoi mă voi retrage din fotbal. Să ia echipa azi, să o califice şi renunţ la federaţie, dar nu cu declaraţie, cu fapte. Să o ia şi nu mai negociez cu Victor Piţurcă", a spus Sandu.

Mircea Sandu a afirmat că Răzvan Lucescu putea renunţa la echipa naţională, dar numai după turneul din America de Sud.

"Din acest punct de vedere nu pot să spun decât că am un reproş direct la adresa lui Răzvan Lucescu, atât pentru faptul că nu a dus acest turneu pe care l-a comandat şi în acelaşi timp că a lăsat trei jucători în vacanţă, poate pe cei mai importanţi, înainte ca echipa naţională să-şi încheie misiunea. Orice ar spune Răzvan, nu cred că taică-su ar fi făcut un astfel de gest. Îmi pare rău că Mircea, care e un om excepţional şi un antrenor foarte mare, nu a reuşit, poate, să-i transmită lui Răzvan din severitatea lui de antrenor, din disciplina de la echipele pe care le-a condus. Să laşi jucătorii acasă şi să pregăteşti echipa miercuri şi joi, e greu. La echipa de club ai o grămadă de timp, dar nu şi la echipa naţională", a adăugat Sandu.

Preşedintele FRF a precizat că eşecul lui Răzvan Lucescu la echipa naţională i se datorează în primul rând fostului selecţioner.

"Nu am dreptul să îl critic pe Răzvan? Nu uitaţi că FRF îl plătea pe el şi nu invers. Şi nu l-am criticat, ci am făcut o analiză corectă şi comparativă. Eşecul lui Răzvan, este eşecul lui Răzvan, nu al lui Ionuţ Lupescu", a subliniat Sandu.

Mircea Sandu nu consideră partidele rămase de disputat în aceste preliminarii ca fiind uşoare.

"După meciul cu Albania, i-am spus lui Răzvan Lucescu să fie atent la declaraţii, pentru că nu trebuie să ne gândim că acesta este obiectivul, ci 2016. Singur şi-a impus acest obiectiv, calificare în 2012. După un singur meci nu sunt atât de extaziat că echipa naţională a României are 80 la sută şanse. Să nu mai creeze o presiune falsă asupra celui care va veni antrenor, pentru că nu este aşa. Am făcut egal cu Albania în România, am făcut egal în Belarus, era să ne bată Luxemburg. Care sunt meciurile alea uşoare?", a completat Sandu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici