Mititelu: Am proces în civil doar cu Piţurcă, nu am dat niciodată FRF în judecată

Finanţatorul clubului Universitatea Craiova, Adrian Mititelu, a declarat, luni, că nu a dat niciodată în judecată Federaţia Română de Fotbal şi că singurul proces în civil este cel cu fostul tehnician al echipei oltene, Victor Piţurcă, lucru permis de statutul FRF deoarece este un litigiu de muncă.

174 afișări
Imaginea articolului Mititelu: Am proces în civil doar cu Piţurcă, nu am dat niciodată FRF în judecată

Adrian Mititelu (Imagine: Remus Badea/Mediafax Foto)

"Eu am fost exclus pentru că m-am adresat instanţelor de judecată în procesul cu Piţurcă, dar ăla este un litigiu de muncă, lucru pe care îl recunosc şi ei. Eu am aşteptat să treacă cele două instanţe sportive pe plan naţional şi după aia am avut de ales: ori camera acţiunii în anulare în civil, ori TAS. Şi am ales calea acţiunii în anulare, care e problema? Este un litigiu de muncă. Iar mâine sau poimâine prezint dovada că nu m-am judecat niciodată cu Federaţia Română de Fotbal. Nu am chemat niciodată FRF în judecată. Singurul lucru pentru care am fost acuzat a fost că am pe rol un proces cu Victor Piţurcă. De fapt, ei susţineau că avem proces cu federaţia. Dar pentru acel proces, nicio sentinţă a comisiilor nu a rămas irevocabilă. Eu am câştigat trei procese la TAS şi mai e unul pe rol. Eu am anulat amenzile şi nu am nicio suspendare acum", a spus Mititelu, la televiziunea Sport.ro.

Oficialul grupării oltene a adăugat că Mircea Sandu şi Dumitru Dragomir au dezafiliat clubul Universitatea Craiova pentru a "pune mâna pe jucători". "Nu pot să spun că tot ce se întâmplă e din vina lui Piţurcă. Indiferent ce le-a spus Piţurcă ei nu ar fi trebuit să se ia după el. Din Divizia B mai promovezi, dar faptul că s-a luat o măsură de excludere pentru a pune mâna pe jucători este vina exclusiv a lui Sandu Mircea şi Mitică Dragomir. E clar că ceilalţi membri ai Comitetului Executiv al FRF sunt nişte oameni de paie", a explicat finanţatorul clubului Universitatea Craiova.

Mititelu a afirmat că reprezentanţii FRF şi LPF nu au adus nimic nou în conferinţa de presă susţinută, luni, la Casa Fotbalului. "Cei de la FRF şi LPF nu au spus nimic nou la conferinţa de presă. Mă gândeam că poate spun ceva ce nu ştiu eu. Ei vorbesc de statute şi regulamente, dar ele nu au nicio valoare atunci când încalcă legea. Vorbesc despre nişte lucruri în care nici măcar ei nu mai cred în ele. Tot ce spun acum sunt nişte invenţii, e vorba doar de articolul 18 din statut, atâta tot. Asta e hârtia pe care mi-au trimis-o mie, restul sunt poveşti. Ei nu au o decizie luată. Situaţia lor e foarte gravă. Asta e o şedinţă bolşevică, ei m-au exclus pentru ceva, iar acum vin că am făcut aia şi ailaltă pentru a crea o motivaţie în faţa opiniei publice, dar nu o au. Sunt descoperiţi total", a precizat Adrian Mititelu.

Vicepreşedintele Vlad Roşca a fost prezent la conferinţa de presă de la Casa Fotbalului pentru a depunde două documente, a explicat Mititelu. "Vlad Roşca vroia să le pună acolo două acte ca să plece acasă, să îşi dea demisia toţi. Dar dacă nu ne-au lăsat, ce să facem. Joi sau vineri o să fac eu o conferinţă de presă, dar sper ca ei să rămână în libertate până atunci. Toată masa aia de la conferinţă dispare. Sunt disperaţi. Nu mai rămâne unul acolo. Ăştia sunt mai disperaţi ca Mitică şi ca Sandu. Ăia de bine de rău mai au câte ceva pus de o parte", a spus Mititelu.

Finanţatorul a precizat că banii din drepturile TV au intrat în contul noii societăţi infiinţate în baza unui contract de cesiune cu vechea societate care administra clubul. "Acea societate nouă a ajutat clubul cu câteva milioane de euro. Ca să îşi recupereze o parte din bani s-au înţeles să ia ea drepturile TV. E problema noastră internă cine ia drepturile. De ce trebuia să intre banii mai întâi în contul societăţii vechi şi după aceea în contul celei noi? Păi cea veche i-a cesionat drepturile. Noua societate a primit din drepturile TV 20 de miliarde, iar ea a ajutat clubul cu 80 de miliarde. Din transferul lui Florin Costea, Fiscul a luat banii automat. Steaua mi-a băgat banii în FC U Craiova SA, contul era poprit, iar banii i-a luat Fiscul imediat", a adăugat Mititelu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici