Mititelu, audiat în dosarul corupţiei din arbitraj

Finanţatorul clubului de fotbal Universitatea Craiova, Adrian Mititelu, a fost audiat, luni, la Serviciul Teritorial Piteşti al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, în dosarul corupţiei din arbitraj, a declarat Dan Idita, avocatul clubului oltean.

28 afișări
Imaginea articolului Mititelu, audiat în dosarul corupţiei din arbitraj

Mititelu, audiat în dosarul corupţiei din arbitraj (Imagine: Darius Mitrache/Mediafax Foto)

"Nu este nimic senzaţional. Domnul Adrian Mitelu a fost invitat în calitate de martor în dosarul corupţiei din arbitraj. Vă mai aduceţi aminte că Universitatea Craiova a fost fost prejudiciată de arbitri la meciul cu FC Argeş, din sezonul trecut, meci ce a făcut obiectul anchetei de cercetare penală a organelor abilitate", a declarat Dan Idita.

Mititelu a fost audiat la DNA timp de aproximativ două ore şi jumătate.

"Am fost audiat ca martor în urma unei convorbiri telefonice pe care am am avut-o cu Penescu şi despre care presa a scris. Mă consider parte vătămată în acest proces, iar acum, că a ieşit din închisoare, Penescu ar trebui să-şi ceară scuze faţă da suporterii Universităţii Craiova. Ştie el ce a făcut", a declarat Adrian Mititelu.

Întrebat dacă procurorii DNA l-au mai chemat la audieri, finanţatorul FC Craiova a spus că a fost o formalitate, că a fost chemat cu mai mult timp în urmă, dar nu a putut veni atunci, astfel că a venit acum.

"Nu mai există niciun motiv pentru care procurorii să mă cheme la audieri", a mai spus Mititelu.

În dosarul corupţiei din arbitraj apare şi o stenogramă a unei convorbiri telefonice, în care Adrian Mititelu îi reproşează lui Cornel Penescu faptul că a dat mită arbitrilor meciului FC Argeş-Universitatea Craiova, scor 1-1, din octombrie 2008, partidă arbitrată de Aurelian Bogaciu şi supervizată ca observator de Marcel Lică. Mititelu l-a acuzat pe finanţatorul piteştean că a intervenit la arbitri cu ajutoul lui Florin Prunea, director de realţii interanţionale în FRF la acea dată, însă Penescu a negat.

În dosarul corupţiei din arbitraj au fost arestaţi, în aprilie 2009, finanţatorul FC Argeş, Cornel Penescu, fostul director al societăţii PIC din Piteşti Liviu Făcăleaţă şi fostul şef al Comisiei Centrale a Arbitrilor Gheorghe Constantin şi fostul şef al Inspectoratului Regional pentru Protecţia Consumatorilor Piteşti, Cristian Libertatu.

Libertatu, arestat preventiv pentru luare de mită, a ieşit din penitenciar în 30 iulie 2009, după ce Curtea de Apel Piteşti a admis cercetarea lui în stare de libertate.

Cornel Penescu, Liviu Făcăleaţă şi Gheorghe Constantin au fost puşi în libertate vineri seară, după ce magistraţii Curţii de Apel Ploieşti au decis înlocuirea măsurii arestării preventive în cazul lor cu obligaţia de a părăsi ţara.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici