Monica Niculescu: Pot spune că am încălzit-o pe Simona pentru finala cu Vinci

Jucătoarea Monica Niculescu a declarat, după semifinala pierdută la BRD Bucharest Open, că meciul de sâmbătă poate fi considerat unul de încălzire pentru Simona Halep în vederea finalei cu Roberta Vinci de duminică, deoarece numărul 3 WTA va avea parte de slice-uri şi de la italiancă.

672 afișări
Imaginea articolului Monica Niculescu: Pot spune că am încălzit-o pe Simona pentru finala cu Vinci

Monica Niculescu (Imagine: Mediafax Foto)

"După acel meci de două ore şi 45 din sferturi m-am trezit obosită, mă doare puţin şi piciorul drept. Vremea a fost foarte schimbătoare azi, aşa că m-am bucurat de joc, cu atât mai mult cu câte am făcut un set doi foarte bun. Păcat că setul trei s-a terminat cam repede, mi-ar fi plăcut să dureze mai mult, însă Simona a jucat excelent şi o felicit. Simona are şanse foarte mari mâine, într-un fel pot spune că am încălzit-o şi eu puţin pentru că va avea parte din nou de nişte slice-uri de la Vinci. Sper să câştige Simona. Simona are foarte multă încredere după acele meciuri de Grand Slam, finală la Roland Garros şi semifinală la Wimbledon. Se simte excelent în teren, simte loviturile, are dreapta de rever, serva, deci de ce nu ar fi numărul 1 mondial?", a declarat Monica Niculescu.

Monica Niculescu, învinsă în semifinală de Simona Halep în trei seturi, a afirmat că turneul de la Bucureşti a fost foarte bun pentru ea şi susţine că sâmbătă publicul a susţinut în mod egal ambele jucătoare: "Publicul a fost egal, mi-a plăcut foarte mult. Striga când: Hai Simona, când Hai Monica. Turneul a fost excelent pentru mine, sincer nu am crezut că va fi un public atât dfe numeros, abia aştept să revin la anul".

Niculescu va pleca duminică la Istanbul, pentru turneul de săptămâna viitoare: "Sper să fiu ok cu piciorul, poate primesc meci marţi, sper să pot juca pentru că am un feeling bun legat de Istanul".

Jucătoarea Simona Halep, cap de serie numărul 1, s-a calificat în finala turneului BRD Bucharest Open, după ce a învins-o, sâmbătă, cu scorul de 6-2, 4-6, 6-1, pe sportiva Monica Niculescu, locul 68 WTA.

Halep s-a impus în două ore în faţa lui Niculescu.

Jucătoarea română, ocupanta locului 3 în clasamentul mondial, va întâlni în ultimul act al competiţiei pe italianca Roberta Vinci, a doua favorită, care a trecut în semifinale de sportiva Kristina Kucova din Slovacia, scor 6-1, 6-3.

Halep este deţinătoarea titlului de la Budapesta de anul trecut, turneul WTA fiind mutat în 2014 la Bucureşti din cauza problemelor financiare ale competiţiei ungare.

La BRD Bucharest Open, câştigătoarea trofeului va obţine 43.000 de dolari şi 280 de puncte WTA, iar finalista 21.400 de dolari şi 180 de puncte WTA.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici