Monopostul lui Kimi Raikkonen, exclus din calificările de la Abu Dhabi

Monopostul Lotus al finlandezului Kimi Raikkonen, locul 5 în calificările pentru Marele Premiu al Emiratului Abu Dhabi, a fost găsit neconform şi exclus din calificări, a anunţat, sâmbătă seară, Federaţia Internaţională de Automobilism (FIA).

179 afișări
Imaginea articolului Monopostul lui Kimi Raikkonen, exclus din calificările de la Abu Dhabi

Kimi Raikkonen (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Ca urmare a acestei decizii, Raikkonen, câştigător anul trecut pe circuitul Yas Marina, va pleca, duminică, de pe ultima poziţie a grilei sau de pe linia boxelor.

La peste două ore după încheierea calificărilor de sâmbătă, responsabilii echipei Lotus au fost convocaţi de conducerea cursei. Alături de monoposturile care au înregistrat cei mai buni trei timpi ai calificărilor au fost cântărite şi măsurate şi cele ale lui Raikkonen şi Nico Hulkenberg (Sauber).

Comisarii FIA au găsit monopostul lui Hulkenberg conform, iar apoi au ascultat explicaţiile lui Raikkonen şi ale oficialilor de la Lotus privind o problemă de flexibilitate la monopostul finlandezului.

Tot sâmbătă, francezul Jules Bianchi (Marussia) a fost penalizat cu cinci locuri pe grila de start a Marelui Premiu al Emiratului Abu Dhabi, deoarece cutia de viteze a monopostului său a fost schimbată înainte de limita minimă de cinci curse. Bianchi a încheiat calificările pe locul 20.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici