Mourinho, despre incidentul de la Paris: Ne este ruşine

Managerul echipei Chelsea, Jose Mourinho, a declarat, vineri, că îi este ruşine de incidentul în care au fost implicaţi mai mulţi suporteri ai grupării londoneze la metroul din Paris, când un bărbat de culoare a fost împiedicat să urce în tren, informează BBC.

129 afișări
Imaginea articolului Mourinho, despre incidentul de la Paris: Ne este ruşine

Mourinho, despre incidentul de la Paris: Ne este ruşine (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Mi-a fost ruşine când am aflat, dar aceşti suporteri nu reprezintă clubul. Vestiarul a reacţionat ca şi mine, cu dezamăgire, iar jucătorii au condamnat situaţia şi şi-au arătat sprijinul pentru domnul implicat. Jucătorii se simt ruşinaţi, dar poate că nu ar trebui, deoarece aceşti oameni nu aparţin clubului Chelsea", a spus Mourinho.

De asemenea, Chelsea a anunţat că şi-a cerut scuze de la victima incidentului, Souleymane S, în vârstă de 33 de ani, care se îndrepta spre casă când a avut loc incidentul. Totodată, gruparea londoneză i-a transmis lui Souleymane o invitaţie pentru a asista la un meci pe Stamford Bridge, pe cheltuiala clubului.

Clubul Chelsea Londra a anunţat, joi, pe site-ul oficial, că a hotărât ca trei persoane să aibă interdicţie de acces pe stadionul Stamford Bridge, ca urmare a incidentului înregistrat în urmă cu trei zile la Paris.

"Chelsea FC suspendă accesul a trei persoane pe Stamford Bridge ca urmare a investigaţiilor cu privire la incidentul de marţi seară, de la metroul din Paris. Dacă se consideră că sunt suficiente dovezi cu privire la implicarea persoanelor respective în incident, clubul va dicta interdicţii pe viaţă", se arată pe site-ul grupării londoneze, care le mulţumeşte fanilor care au furnizat informaţii.

Chelsea Londra anunţase, miercuri, la o zi după meciul cu Paris Saint-Germain, din manşa tur a optimilor de finală ale Ligii Campionilor, că îi va interzice pe fanii care au fost filmaţi când nu lăsau un bărbat de culoare să urce în metroul parizian.

Fanii londonezi se deplasau cu metroul spre Parc des Princes pentru partida din Liga Campionilor, când trenul a oprit într-o staţie de metrou. Un bărbat de culoare a încercat să urce în vagon, însă suporterii englezi nu l-au lăsat, iar după ce l-au lovit cu picioarele, pentru a-i împiedica urcarea, au scandat: "Suntem rasişti şi aşa ne place".

Formaţia Paris Saint-Germain a încheiat la egalitate, scor 1-1 (0-1), meciul susţinut, marţi, pe teren propriu, în compania echipei Chelsea Londra, în prima manşă a optimilor de finală ale Ligii Campionilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici