Moyes: Nu mă gândeam că o să plec de la Everton, făceam planurile pentru sezonul viitor

Tehnicianul echipei Everton, David Moyes, care îl va înlocui pe Alex Ferguson la Manchester United în această vară, a declarat, vineri, că nu se gândea că o să plece de la actuala sa formaţie şi că, deşi îi expira contractul, făcea planurile pentru pregătirile în vederea sezonului următor.

113 afișări
Imaginea articolului Moyes: Nu mă gândeam că o să plec de la Everton, făceam planurile pentru sezonul viitor

Moyes: Nu mă gândeam că o să plec de la Everton, făceam planurile pentru sezonul viitor (Imagine: AFP / MediafaxFoto)

"Nu mă gândeam că o să plec. Contractul meu urma să expire, dar făceam planurile pentru pregătirile dinaintea sezonului următor. Am pregătit totul pentru sezonul ce va veni şi preşedintele şi toţi ceilalţi ştiu calea ce trebuie urmată în campionatul viitor. Aceasta este o echipă care se luptă pentru cupele europene", a spus Moyes într-o conferinţă de presă, informează AFP..

Moyes a început conferinţa de presă cerând să nu i se pună nicio întrebare despre plecarea sa la Manchester United. "Sunt încă antrenorul echipei Everton", a insistat el, însă fără să reuşească să îi convingă pe jurnalişti să evite subiectul Manchester United.

"Sunt dezamăgit că plec de la un astfel de club. Am avut o întrevedere dificilă cu preşedintele. El a fost mereu foarte bun cu mine şi mi-a înţeles decizia", a precizat, emoţionat, tehnicianul, adăugând că le mulţumeşte suporterilor pentru susţinerea de până acum.

Fundaşii echipei Manchester United, Rio Ferdinand şi Nemanja Vidici, s-au declarat încântaţi de faptul că succesorul lui Alex Ferguson va fi David Moyes. "Suntem foarte bucuroşi. Era important ca oficialii clubului să ia rapid o decizie şi este foarte bine că s-a întâmplat acest lucru. David Moyes va fi foarte deschis şi va respecta tradiţia clubului. Sunt sigur că este persoana potrivită pentru a se continua seria succeselor", a declarat Ferdinand.

Nemanja Vidici a spus că este nerăbdător să colaboreze cu Moyes. "Cred că voi avea acelaşi succes cu el cum am avut cu Sir Alex", a adăugat Vidici.

Alex Ferguson, cel mai titrat antrenor din istoria fotbalului englez, şi-a anunţat, miercuri, retragerea la 71 de ani, după 27 de ani petrecuţi la conducerea tehnică a echipei Manchester United. Joi, antrenorul scoţian David Moyes (50 de ani) a semnat un contract valabil pe şase ani cu Manchester United, înţelegerea urmând să intre în vigoare de la 1 iulie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici