Mundo Deportivo: Chiricheş, dorit de FC Barcelona

Fundaşul echipei Steaua Vlad Chiricheş se află în atenţia clubului FC Barcelona, gruparea catalană înteresându-se deja de situaţia fotbalistului român la reprezentantul său din Spania, informează cotdianul Mundo Deportivo, apropiat de clubul "azulgrana".

435 afișări
Imaginea articolului Mundo Deportivo: Chiricheş, dorit de FC Barcelona

Vlad Chiricheş (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Barcelona caută un fundaş central cu un preţ accesibil. Mai mulţi fundaşi sunt pe lista jucătorilor care să reprezinte o alternativă a lui Javi Martinez după ce opţiunea Thiago Silva a căzut. Clubul azulgrana urmăreşte pista Chiricheş. Un oficial al grupării a luat legătura cu reprezentantul jucătorului în Spania, Marc Salicru, şi s-a interesat de situaţia fundaşului central român de la Steaua", a scris sursa citată, care a precizat că preţul lui Chiricheş ar fi în jur de şase milioane de euro.

Publicaţia catalană prezintă o descriere a jucătorului transferat de la Pandurii la Steaua pentru 700.000 de euro, notând că profilul său se apropie mai mult de cel al lui Gerard Pique decât al lui Carles Puyol şi că poate juca de o parte şi de alta a axului central defensiv. Mundo Deportivo aminteşte că fotbalistul român a evoluat la tineretul echipei Benfica Lisabona şi că s-a remarcat marcându-l cu succes pe atacantul Karim Benzema în partida România - Franţa, scor 0-0, de anul trecut, din preliminariile Euro-2012, ceea ce a atras atenţia scouter-ilor francezi.

Mundo Deportivo a mai notat că de jucătorul stelist mai sunt interesate AC Milan, Olimpique Lyon şi Montpellier.

Miercuri, într-o conferinţă de presă, patronul Stelei, Gigi Becali, afirmase că de la echipă nu va mai pleca niciun jucător în această vară. "Nu are rost să mai vorbim de ofertele lui Chiricheş. Pentru cei care spun că nu e adevărat, le spun că e adevărat, nu am minţit, dar la fel de adevărat e că nu mai discut acum. Nu mai pleacă niciun jucător, orice s-ar întâmpla", a mai spus Becali.

Anterior, el afirmase că un club din Italia - dar nu AC Milan - i-a oferit şase milioane de euro pentru Chiricheş, dar a refuzat să-l vândă pe jucător. "Au oferit şase milioane şi eu am zis că nu-l dau. Nu-l vând, dar dacă daţi zece milioane îl dau. Şi impresarul - Victor e - a zis: Băi Gigi, lasă-i să vină până aici că poate îţi dau zece. Cu zece îl dau. Nu este Milan, este o altă echipă, tot din Italia, dar nu este Milan. Am zis că nu e de vânzare, că e o chestie de onoare. Dacă lumea spune că este cel mai bun fundaş central din Europa, cum să-l dau eu pe şase milioane. O să iau campionatul, o să joc în Liga Campionilor şi o să-l dau cu 15 milioane de euro", declara Becali la 13 iunie.

Vlad Chiricheş, în vârstă de 22 de ani, a fost achiziţionat de Steaua la începutul anului de la formaţia Pandurii Târgu Jiu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici