Mutu a refuzat să se antreneze după ce a aflat că Fiorentina nu îl lasă să plece liber de contract

Fostul impresar Ioan Becali a declarat, într-o emisiune televizată, că atacantul Adrian Mutu a părăsit antrenamentul de miercuri după-amiază al Fiorentinei după ce a aflat că gruparea viola nu îi permite să se transfere la o altă echipă din Italia liber de contract.

12 afișări
Imaginea articolului Mutu a refuzat să se antreneze după ce a aflat că Fiorentina nu îl lasă să plece liber de contract

Mutu a refuzat să se antreneze după ce a aflat că Fiorentina nu îl lasă să plece liber de contract (Imagine: Laurentiu Mich/Mediafax Foto)

"Mutu trebuia să joace mâine titular, era convocat, trebuia să înceapă antrenamentul. Eu eram în discuţii cu preşedintele şi cu tot staful care conduce aceast club. După ce conducerea mi-a spus de zece zile că Mutu va fi liber şi să-i caut echipă, ei vin şi spun că pentru Italia nu se poate vorbi de libertate totală a lui Mutu. Când eu i-am spus băiatului despre ce e vorba, eu având nişte oferte de aici din campionatul italian, Mutu s-a supărat, se simţea şi rău, aproape că a vomitat când a auzit - mai ales când eu eram în nişte discuţii avansate cu o echipă - şi a plecat acasă", a spus Becali la Gsp TV.

Becali a a precizat că îi găsise lui Mutu o echipă care îi îndeplinea cerinţele (n.r. - presa italiană a speculat că este vorba este vorba de Cesena, locul 17 în Serie A).

"Mă întâlnesc cu Pantaleo Corvino, îmi spune că Andrea Della Valle nu e de acord pentru Italia... Dacă voi îmi spuneaţi asta de acum două săptămâni, eu nu mai încercam. Eu am găsit oferte la salariul pe care îl vrea Mutu şi la pretenţiile pe care le are. Când a venit Andrea Della Valle la discuţii, Mutu era la satdion, să facă antrenament. I-am spus lui Adi ce s-a întâmplat, lui i s-a făcut rău, s-a îmbrăcat şi a plecat acasă. Acum să ia orice decizie vor, să-i dea amendă, să facă ce vor. Nu cred că mai există nicio cale de întoarcere între Mutu şi Fiorentina", a afirmat Becali.

El a adăugat că Mutu se va prezenta în continuare la antrenamente şi că Fiorentina trebuie să-i plătească circa opt milioane de euro pentru contractul său, scadent în vara anului 2012:

"Mutu se va prezenta la antrenamente. Nu-i pot lua dreptul la muncă, se va antrena şi nu va juca. Ei vor cheltui opt milioane de euro, cât trebuie să-i dea lui Mutu într-un an şi jumătate de contract şi vom vedea ce va fi. Ei îl lasă liber, dacă îl ia Steaua, Dinamo, Gloria, mâine îl lasă liber, niciun ban. Ei vor să scape de problema Mutu, de cele opt milioane cât trebuie să-i mai dea lui Mutu într-un an şi jumătate".

Ioan Becali a negat existenţa vreunei altercaţii între atacantul român şi Sinişa Mihajlovici.

"Nu vreau să mai vorbesc acum, că mâine (n.r. - joi) au un meci important la Bologna, după care vineri voi face o conferinţă de presă aici, în care toţii fanii Fiorentinei vor afla şi altele nu numai greşelile lui Mutu, şi greşelile pe care Fiorentina le-a făcut şi despre cum mint agenţii şi cum nu se ţin de cuvânt. Mutu nu a înjurat niciun jurnalist, l-a căutat pe Mister să-i spună că îi este rău, Mister ieşise la antrenament, l-a chemat cineva. Mutu i-a spus: «Mister, îmi pare rău, uite ce mi-a spus Giovanni, nu credeam, credeam că avem de-a face cu oameni serioşi şi cu asta basta». Mutu nu s-a certat cu Mihajlovici, Mutu are o relaţie extraordinară cu Mihajlovici, a vorbit cu el şi acum zece minute. Mutu nu are probleme cu Mihajlovici", a adăugat Becali.

Site-ul oficial al clubului AC Fiorentina a anunţat, printr-un comunicat, că atacantul român Adrian Mutu a părăsit antrenamentul de miercuri fără să ofere vreo explicaţie şi că, urmare a comportamentului său din ultima perioadă, gruparea va deschide acţiuni în plan sportiv şi civil.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici