Mutu ar putea risca o condamnare între trei luni şi trei ani de închisoare

Atacantul echipei Fiorentina, Adrian Mutu, care conform presei italiene a bătut angajatul unui local din Florenţa, în noaptea de vineri spre sâmbătă, ar putea risca o condamnare la închisoare între trei luni şi trei ani, conform Codului Penal, informează tuttomercatoweb.com.

26 afișări
Imaginea articolului Mutu ar putea risca o condamnare între trei luni şi trei ani de închisoare

Mutu ar putea risca o condamnare între trei luni şi trei ani de închisoare (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Deocamdată Mutu nu a fost denunţat, dar victima l-a acuzat de agresiune. Amenda pe care ar putea să i-o dea clubul pare ceva evident. Însă altele sunt consecinţele care ar putea apărea după ce s-a întâmplat în această noapte. În baza articolului 582 din Codul Penal, Mutu ar putea risca între trei luni şi trei ani de închisoare. Depinde şi de perioada de spitalizare a victimei agresiunii. Leziunile cauzate de Mutu sunt minore, dar implică o perioadă de refacere de peste 20 de zile", notează sursa citată.

TITLURILE ZILEI

Cotidianul La Repubblica notează că, conform bărbatului agresat, incidentul a avut loc în discoteca Full Up, din centrul istoric al oraşului Florenţa. Mutu ar fi ajuns la discotecă la ora 03.30, însoţit de doi prieteni şi s-au aşezat într-un separeu. După aproximativ o oră, fotbalistul şi însoţitorii săi au spus că vor să plece şi au cerut nota de plată. Dar în momentul în care chelnerul a apărut cu nota, cei trei nu mai erau acolo. Tânărul a ieşit din local şi i-a găsit pe cei trei, cărora le-a cerut să achite consumaţia. Mutu i-a spus că va plăti "după" şi că va discuta cu patronul clubului. Fotbalistul s-a îndepărtat apoi, spunând că şi-a pierdut portofelul şi că trebuie să plece acasă ca să ia bani. După 20 de minute, Mutu s-a întors, a discutat cu patronul şi a achitat consumaţia, în timp ce chelnerul făcea curăţenie în localul care urma să se închidă. Patronul a dorit să clarifice situaţia şi l-a chemat afară pe chelner, iar tânărul respectiv a spus că şi-a cerut scuze pentru neînţelegere, dar a existat o dispută verbală, în care fotbalistul l-ar fi ofensat pe chelner. La un moment dat, Adrian Mutu l-ar fi lovit cu pumnul în sprânceană pe chelner, care a încercat să se apere, dar s-a împiedicat şi a căzut la pământ. Atunci, Mutu l-a lovit cu picioarele, rănindu-l, după care fotbalistul s-a suit în maşina sa Porsche Cayenne şi a plecat.

Potrivit agenţiei Ansa, chelnerul în vârstă de 28 de ani din Kosovo a prezentat o plângere împotriva lui Adrian Mutu. Tânărul, care a fost externat din spitalul Santa Maria Nouva la câteva ore după incident, a suferit "o traumă contuzivă cranio-facială cu multiple escoriaţii, contuzii la torace şi abdomen şi o fractură de piramidă nazală".

Violaplanet.com notează că Adrian Mutu s-a antrenat normal, sâmbătă dimineaţă, după incidentul în care a fost implicat.

Agenţia Ansa a anunţat, sâmbătă, că atacantul echipei Fiorentina, Adrian Mutu, a bătut un ospătar într-un local din centrul Florenţei, în noaptea de vineri spre sâmbătă, bărbatul lovit de român urmând să aibă nevoie de 25 de zile de îngrijiri medicale. În momentul în care Poliţia a ajuns la locul incidentului, Adrian Mutu nu se mai afla acolo. Ospătarul încă nu a depus plângere împotriva fotbalistului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici