Mutu, în topul fotbaliştilor cu probleme din ultimul deceniu - GALERIE FOTO

Atacantul român al echipei Fiorentina, Adrian Mutu, se află în primul "11" al fotbaliştilor care s-au remarcat prin "evoluţia" din teren sau din afara terenului, în ultimul deceniu, într-un top realizat de canalul CNN.

69 afișări
Imaginea articolului Mutu, în topul fotbaliştilor cu probleme din ultimul deceniu - GALERIE FOTO

Mutu în topul fotbaliştilor cu probleme din ultimul deceniu (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Adrian Mutu ocupă locul 6 în acest top după ce a fost depistat pozitiv cu cocaină în vremea când juca la Chelsea Londra.

"Atacatul Mutu a fost imediat concediat de Chelsea când a ieşit pozitiv la un test pentru cocaină şi mulţi au crezut că totul s-a terminat aici. Nimic mai fals. Clubul din Premier League l-a dat în judecată, cu succes, pe internaţionalul român şi cere daune record de 25 de milioane de dolari. Două apeluri legale, cu încă unul în desfăşurare, au eşuat, lăsându-l pe Mutu aproape falit pentru câteva momente de indiscreţie", scrie cnn.com.

Primul loc în acest top este ocupat de francezul Zinedine Zidane pentru "capul în gură" dat italianului Marco Materazzi în finala Cupei Mondiale din 2006.

Un alt francez, Thierry Henry, ocupă locul doi după "mâna" care a ajutat Franţa să ajungă la Cupa Mondială din acest an, din Africa de Sud.

Brazilianul Rivaldo, pentru simularea unei accidentări la meciul cu Turcia de la CM-2002, se află pe locul trei, urmat de portughezul Luis Figo, care a semnat cu Real Madrid, după ce a evoluat la marea rivală FC Barcelona.

Roy Keane (pe vremea când juca la Manchester United) ocupă locul 5, cu un gest de răzbunare asupra jucătorului Alfe-Inge Haaland de la Manchester City, la derbiul din 2001.

În topul CNN se află şi arbitrul german Robert Hoyzer (locul 7) implicat într-un caz de corupţie la meciurile din Bundesliga.

Joey Barton de la Newcastle ocupă locul 8, pentru încăierările cu fani şi alţi jucători, în timp ce locul 9 revine chinezului Zheng Zhi care a scuipat un oficial la un meci din Liga Campionilor Asiei şi i-a rupt piciorul francezului Djibril Cisse la CM-2006.

Locul 10 este ocupat de fostul portar columbian Rene Higuita, interzis în fotbalul din Ecuador după ce a fost depistat cu cocaină.

Legenda fotbalului mondial, Diego Maradona, ocupă locul 11, pentru problemele medicale, cu drogurile şi pentru recenta dispută cu jurnaliştii după ce a reuşit calificarea Argentinei la Cupa Mondială din acest an.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici