Nana Falemi şi-a depus dosarul pentru a fi selecţioner la echipele de juniori

Fostul fotbalist Nana Falemi (40 de ani) a anunţat, luni, într-o conferinţă de presă, că şi-a depus dosarul pentru unul dintre posturile de selecţioneri ai echipelor de juniori ale României, după ce FRF a decis scoaterea acestora la concurs.

191 afișări
Imaginea articolului Nana Falemi şi-a depus dosarul pentru a fi selecţioner la echipele de juniori

Nana Falemi şi-a depus dosarul pentru a fi selecţioner la echipele de juniori (Imagine: Ovidiu Dumitru Matiu/Mediafax Foto)

"Mi-am depus CV-ul la federaţie pentru una dintre grupele de juniori. Îmi doresc să încep de jos, iar dacă va fi de la juniori, va fi foarte bine. Am nevoie de un an, un an jumate de antrenorat în ligile inferioare sau la juniori, iar apoi să fac pasul pre Liga 1 şi să fac performanţă. Visul meu este să antrenez pe Steaua", a spus Falemi.

Nana Falemi a afirmat că va propune FRF un sistem de pregătire fizică specializată pentru cei aproximativ 60 de jucători care se află în circuitul echipei naţionale. "Am făcut un plan de pregătire pentru componenţii loturilor naţionale. Ne-am gândit că mai repede creşte nivelul celor care fac parte din fondul de jucători al naţionalei, decât dacă ai creşte campionatul. Ca să creşti campionatul ai nevoie de economie, dar ca să creşti nivelul celor 60 de jucători, trebuie să îi pui să se pregătească separat. Eu am făcut un plan de pregătire care ţine seama de meciurile de campionat, de cupă, de antrenamentele de zi cu zi. Sper ca FRF să-l primească cu o perioadă de testare. Klinsmann a venit cu chestia asta din SUA la naţionala Germaniei, iar cine nu îl făcea, nu făcea parte din lot", a completat Falemi.

Nana Falemi a precizat că în elaborarea programului a fost ajutat de foştii atleţi Ioan Vieru (recordman al României la 400 de metri), Teodor Demetriad (fost aruncător şi bobeor în lotul olimpic de la Salt Lake City) şi Howard Dell (fost sportiv canadian, care a participat la Jocurile Olimpice de la Calgary din 1988).

Fostul internaţional camerunez îşi doreşte ca echipa pe care o va antrena să se poată lupta de la egal la egal cu formaţii ca Manchester United şi FC Liverpool. "Important e să se ştie că eu vin în fotbal cu o metodică nouă. Până acum antrenorii s-au ferit să aducă metodica de atletism în România. Metoda este experimentată de mine încă din 2001 şi de atunci mă antrenez în acelaşi mod. Eu vreau ca echipa pe care o voi antrena să joace în cupele europene şi să domine echipe ca Manchester United sau FC Liverpool din punct de vedere fizic. Îmi doresc ca echipele româneşti să fie competitive pe plan european", a subliniat Falemi.

Teodor Demetriad a explicat că atunci când l-a cunoscut pe Falemi, acesta avea rezultate slabe din punct de vedere fizic. "Mă bazez pe lucruri foarte simple. În 2001 l-am cunoscut pe Falemi. Era cu Erik Lincar şi cu Sabin Ilie la Stadionul Lia Manoliu şi se antrena pe acolo. Ei făceau nişte giumbuşlucuri, nu se antrenau, săreau la groapa cu nisip şi aşa mai departe. I-am spus că nu face bine şi l-am ajutat cu pregătirea fizică. Atunci el avea rezultate foarte slabe din punct de vedere fizic. La jucătorii de fotbal români rezultatele se pot vedea după patru-şase luni de antrenamente", a adăugat Demetriad.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici