Negoiţă: Îmi propun ca Dinamo să fie primul club românesc listat la bursă

Acţionarul dinamovist Ionuţ Negoiţă a declarat, joi, că îşi doreşte ca în viitor FC Dinamo să fie primul club românesc listat la bursă, devenind astfel o societate mult mai transparentă.

461 afișări
Imaginea articolului Negoiţă: Îmi propun ca Dinamo să fie primul club românesc listat la bursă

Ionuţ Negoiţă (Imagine: Bogdan Iordache/Mediafax Foto)

"Negocierile au durat destul de mult, dar asta pentru că e o treabă serioasă. Eu nu mă joc cu astfel de lucruri. E o provocare pentru mine. Îmi doresc să depăşesc performanţele altora. Sunt foarte aproape de 90 la sută din acţiuni, 89 la sută, mai exact. Dacă nu eram sigur că pot face ceva ca Dinamo să meargă mai bine, nu intram într-o chestie de genul acesta. Grija obţinerii licenţei ar trebui să fie inexistentă mai ales că jumătate din ceea ce condiţiona licenţa s-a rezolvat, erau salariile. Îmi doresc o comunicare cât mai bună cu suporterii lui Dinamo şi ei să revină la stadion, pentru că echipa are nevoie de ei şi îmi propun de ce nu, la un moment dat, Dinamo să fie primul club românesc care să fie listat la bursă, pentru ca totul să fie cât mai trasnparent din punctul de vedere al cifrelor şi tranzacţiilor. O societate pe bursă este mult mai transparentă decât una închisă", a spus Negoiţă la Sport.ro.

Acţionarul dinamovist a precizat faptul că e posibil ca în viitor antrenorul Mircea Lucescu să devină un consultant al clubului: "Am o relaţie foarte bună cu Mircea Lucescu, mi-aş dori la un moment dat să revină măcar în poziţia de consultant, dacă nu şi-ar dori o implicare efectivă. Avem multe de învăţat în materie de fotbal de la domnul Lucescu. Am avut discuţii şi mi-a zis că de ce nu, la un moment dat, că a rămas cu sufletul alături de Dinamo şi că ne va ajuta în proiectul nostru. Dar nu s-a discutat că ar fi o colaborare între Dinamo şi Şahtior, doar între domnul Lucescu şi clubul Dinamo".

Ionuţ Negoiţă a afirmat că Dinamo poate ocupa un loc de cupe europene la finalul sezonului. "Acest retur facem tot ce ne stă în putinţă pentru un loc cât mai bun, la anul îmi doresc o echipă mult mai puternică, cu performanţe mai mari şi un club mai stabil. Şi financiar şi din punct de vedere al performanţelor. Sunt adeptul continuităţii şi adeptul construcţiilor solide. Putem beneficia de punctele pe care le-a făcut CFR şi Steaua în acest an. Putem merge şi noi în Europa pentru că Dinamo merită", a mai spus Negoiţă.

Omul de afaceri Ionuţ Negoiţă a preluat acţiunile deţinute de preşedintele Consiliului de Adminsitraţie, Nicolae Badea, şi pe cele ale lui Dragoş Săvulescu, devenind acţionarul majoritar al clubului FC Dinamo.

Negoiţă a devenit acţionar la Dinamo la începutul lunii august 2012, când a preluat, pentru o sumă de "câteva milioane" de euro, un pachet de 30 la sută din acţiunile clubului Dinamo, rămase în proprietatea lui Nicolae Badea şi Dragoş Săvulescu, după retragerea lui Cristian Borcea.

O proporţie de 10 la sută din acţiunile clubului se află în portofoliul vechii societăţi care a administrat gruparea "alb-roşie", AFC Dinamo, 0,1 la sută e deţinut de administratorul delegat al clubului, Cornel Dinu, iar restul de 90 la sută fiind acum în proprietatea lui Negoiţă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici