Nils Politt a câştigat etapa a 12-a în Turul Franţei, cu un finish impresionant

  • Rutierul german Nils Politt este câştigătorul etapei a-12-a din Turul Franţei, reuşita sa de joi fiind prima de acest fel din cariera sa.
  • La a cincea sa evoluţie în Marea Buclă, Politt s-a alăturat unei evadări din 13 rutieri, câştigând solitar, după 3 atacuri succesive.
148 afișări
Imaginea articolului Nils Politt a câştigat etapa a 12-a în Turul Franţei, cu un finish impresionant

Sursa foto: Twitter

155 de ciclişti au luat startul etapei 12 ce a pornit de la Saint-Paul-Trois-Châteaux. Peter Sagan nu s-a mai prezentat la star, abandonând din cauza unei dureri de genunchi, încă din etapa a 3-a.

După un debut în viteză, datorat vântului din spate, 13 ciclişti au evadat la kilometrul 15: André Greipel (Israel-Start Up-Nation), Edward Theuns (Trek -Segafredo), Julian Alaphilippe (Deceuninck-Quick Step), Imanol Erviti (Movistar), Nils Politt (Bora-Hansgrohe), Stefan Küng (Groupama-FDJ), Stefan Bissegger (EF Education-Nippo), Connor Swift (Arkea-Samsic ), Harry Sweeny şi Brent Van Moer (Lotto-Soudal), Luka Mezgec (BikeExchange), Sergio Henao (Qhubeka-Nexthash), Edvald Boasson Hagen (TotalEnergies).

De îndată ce s-a format evadarea, plutonul a încetinit, iar cei de la UAE Team Emirates au ipus trena. Diferenţa de timp faţă de pluton a ajuns chiar şi la aproape 11 minute, la jumătatea cursei.

Întrucât grupul din faţă ajunsese la 12 minute şi 45 se secunde avans, când mai erau 50 de kilometri, Politt a lansat primul atac. Swift a reacţionat, iar Mezgec i-a ajuns din urmă.

După regrupare, au rămas 4 rutieri, cu 40 km înainte de final: Politt, Sweeny, Küng şi Erviti. Küng a fost primul care a dat distanţă, cu 14 km înainte de sfârşit, în timp ce restul evadării a rămas la un minut în spate, iar plutonul chiar la 15 minute în urmă.

Cu 12 kilomtri înainte de final, Politt a atacat din nou şi s-a desprin solitar, ajungând singur în zona bulevardului Salvador Allende din Nîmes, unde spectatorii aşteptau un sprint grupat.

Ciclistul german în vârstă de 27 de ani a obţinut o victorie binemeritată, fiind desemnat şi cel mai combativ pilot al zilei.

El a obţinut prima victorie a echipei Bora-Hansgrohe în această ediţie a Turului Franţei, tocmai în ziua în care Sagan a abandonat cursa pentru prima dată în carieră.

Erviti (Movistar) a venit pe poziţia a doua, la 34 de secunde distanţă, podiumul fiind completat de Harry Sweeny (Lotto Soudal).

În clasamentul general, Tadej Pogacar pare a se fi desprins definitiv în câştigătorul Turului, când mai sunt de parcurs 9 etape.

El este urmat la peste 5 minute de Rigoberto Uran şi Jonas Vinegaard.

Clasamentul sprinterilor este dominat de britanicul Mark Kavendish, iar cel al căţărătorilor de Nairo Quintana.

La echipe, primii clasaţi sunt cei de la Bahrain Victorious, cu un avans de peste 10 minute faţă de AG2R Citroen Team

Etapa a 13-a se va desfăşura vineri, între Nimes şi Carcassonne, pe o distanţă de 219, 9 kilometri, într-o zonă deluroasă, cu o singură căţărare repertoriată de grad 4.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici