Noi acuzaţii de corupţie pentru foştii oficiali FIFA Jack Warner şi Bin Hammam

Fostul preşedinte al CONCACAF Jack Warner şi membri ai familiei sale ar fi primit circa 1,43 de milioane de euro de la o companie din Qatar, deţinută de Mohamed Bin Hammam, apropiat al organziatorilor Cupei Mondiale din 2022, a scris, marţi, Daily Telegraph.

42 afișări
Imaginea articolului Noi acuzaţii de corupţie pentru foştii oficiali FIFA Jack Warner şi Bin Hammam

Noi acuzaţii de corupţie pentru foştii oficiali FIFA Jack Warner şi Bin Hammam (Imagine: Mediafax Foto / AFP)

Potrivit cotidianului britanic, care susţine că a consultat o serie de documente, Warner, fost preşedinte al FIFA, care a demisionat în 2011, ar fi primit 860.000 de euro, iar fiul său aproape 540.000 de euro, imediat după ce organziarea Cupei Mondiale a fost atribuită Qatarului, în decembrie 2010.

Publicaţia arată că un document din data de 15 ianuarie 2010, trimis de Jamad, o societate ce îi aparţine lui Warner, către Kimco, o companie a lui Hammam, fost membru al Comitetului Executiv al FIFA, reclamă plata sumei de 1,43 de milioane de euro pentru lucrări realizate între 2005 şi 2010 şi precizează că suma va fi "vărsată lui Jack Warner".

Bin Hammam din Qatar era atunci preşedintele Confederaţiei Asiatice de Fotbal şi apropiat al conducătorilor emiratului din Zona Golfului. Succesul repurtat de Qatar la desemanrea ţării organizatoare a Cupei Mondiale din 2022 a născut numeroase controverse.

După ce s-a lansat în cursa pentru preşedinţia FIFA în anul următor împotriva actualului conducător Sepp Blater, Bin Hammam a fost găsit vinovat de corupţie de către comitetul de etică al federaţiei internaţionale şi suspendat pe viaţă.

Warner, originar din Trinidad-Tobago, la conducerea Confederaţiei Americii de Nord, Centrale şi Caraibilor (CONCACAF) timp de 30 de ani, a demisionat în iunie 2010, după ce a fost acuzat că a mituit delegaţii din Caraibe pentru a-l vota pe Bin Hammam la algerile pentru preşedinţia FIFA.

Warner şi familia sa nu au comentat acuzaţiile din Daily Telegraph. Un purtător de cuvânt al Comitetului de organizare a Cupei Mondiale din Qatar, citat de publicaţia britanică, a dat asigurări că dosarul de candidatură a respectat întocmai Codul de etică al FIFA.

"Comitetul de organziare şi conducătorii aflaţi la originea candidaturii nu sunt la curent cu acuzaţiile referitoare la acorduri economice încheiate între pesoane private", a menţionat purtătorul de cuvânt.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici