Noi măsuri de securitate pentru competiţiile organizate în mai multe ţări

Un grup de experţi europeni în securitate pregăteşte un ghid de cooperare poliţienească pentru evenimentele sportive care nu sunt organizate într-o singură ţară, în vederea Campionatului European din 2012, programat în Polonia şi Ucraina, a anunţat ministerul de Interne austriac.

14 afișări
Imaginea articolului Noi măsuri de securitate pentru competiţiile organizate în mai multe ţări

Noi măsuri de securitate pentru competiţiile organizate în mai multe ţări (Imagine: Ciprian Sterian/Mediafax Foto)

Astfel, experţi belgieni şi austrieci s-au adunat, pentru a împărtăşi omologilor polonezi experienţele avute în timpul CE 2000 (din Belgia şi Olanda) şi la CE 2008 (Austria şi Elveţia). Reuniunea a avut loc la Viena, unde responsabili ai poliţiştilor europeni şi reprezentanţi ai UEFA s-au întrunit pentru a discuta măsurile de securitate necesare la meciurile cupelor europene din acest sezon.

Ministrul austriac de Interne, Maria Fekter, a profitat de această şedinţă, pentru a discuta cu omologul său belgian, Annemie Turtelboom (ţara acesteia deţinând preşedinţia Uniunii Europene), referitor la iniţiativele prezentate Consiliului Europei în vederea CE din 2012.

În 2008, aproape 1.100 de poliţişti străini au ajutat forţele de ordine austriece în timpul competiţiei, coordonaţi de un comandament.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici