Noua Zeelandă a devenit prima echipă de rugby calificată pentru Jocurile Olimpice de anul viitor

Noua Zeelandă şi-a adjudecat al patrulea titlu consecutiv în World Rugby Sevens Series, cu o victorie cu 19-12 în faţa Australiei, în finala de duminică, la Vancouver, devenind prima echipă calificată pentru Jocurile Olimpice de anul viitor, unde va fi campioana în exerciţiu, potrivit Reuters.

134 afișări
Imaginea articolului Noua Zeelandă a devenit prima echipă de rugby calificată pentru Jocurile Olimpice de anul viitor

Sursa foto: Twitter/NZSevens

Black Ferns, care a câştigat la Tokyo în 2021, învingând Franţa în finală, şi-a adăugat succesele în seria mondială după triumfurile de la Sydney, Hamilton şi Cape Town.

Ei şi-au extins avansul în fruntea clasamentului cu două turnee rămase de disputat - la Hong Kong şi Toulouse.

„Obiectivul nostru de la începutul acestui sezon a fost să ne calificăm pentru Paris 2024. Deşi acum ne-am calificat pentru Jocurile Olimpice, sezonul nostru nu s-a încheiat încă”, a declarat căpitanul Black Ferns, Sarah Hirini, după victoria de duminică în faţa rivalelor lor trans-canadiene.

„Ca echipă, vrem să continuăm să construim pe ceea ce am realizat deja şi să ne continuăm pregătirile pentru Jocurile Olimpice de anul viitor”.

Jocurile Olimpice vor avea loc la Paris anul viitor, în perioada 26 iulie - 11 august.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici