Noul bilanţ al incidentelor de la Unirea: 17 croaţi şi 14 români reţinuţi

Douăzeci de suporteri au fost duşi, joi, la Secţia 10 de poliţie, 17 ai echipei Hajduk Split şi trei dinamovişti, iar alţi 11 fani români, printre care unul ce purta însemnele Stelei, au fost conduşi la Secţia 14, după o bătaie care a avut loc în zona magazinului Unirea din Capitală.

25 afișări
Imaginea articolului Noul bilanţ al incidentelor de la Unirea: 17 croaţi şi 14 români reţinuţi

Noul bilanţ al incidentelor de la Unirea: 17 croaţi şi 14 români reţinuţi (Imagine: Adi Piclisan/Mediafax Foto)

"Douăzeci de suporteri au fost duşi la Secţia 10, dintre care trei români. Alţi zece dinamovişti care au participat la bătaie au fost prinşi în Centrul Vechi al Capitalei şi au fost conduşi la Secţia 14. Se pare că un grup de fani cu însemnele clubului Steaua a vrut să intre în acest conflict. O persoană din acest ultim grup care avea un baston telescopic a fost condusă la Secţia 14 cu dinamoviştii", a declarat pentru MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei, Marius Militaru.

El a adăugat că doi fani au avut nevoie de îngrijiri medicale, unul cu fractură de piramidă nazală şi altul cu un traumatism cranio-cerebral în zona cefei.

Aproximativ 50 de suporteri ai formaţiilor Dinamo şi Hajduk Split s-au întâlnit în zona magazinului Unirea, unde a avut loc un conflict, iar jandarmii au intervenit pentru a-i despărţi.

"E un procedeu importat din fotbalul englez, fair-fight, când membri ai celor două galerii se întâlnesc înaintea meciului în număr egal şi se iau bătaie", a explicat Militaru.

Potrivit reprezentanţilor Jandarmeriei, peste 150 de fani ai echipei Hajduk Split au sosit în Capitală, pentru a asista la meciul cu Dinamo din turul trei preliminar la Ligii Europa, deşi, în urma unei decizii a UEFA, nu au voie să pătrundă pe arena din Şoseaua Ştefan cel Mare ca galerie organizată sau purtând însemne ale grupării croate.

Dinamo va întâlni echipa Hajduk Split, joi, pe teren propriu, de la ora 21.00, în prima manşă a turului trei preliminar al Ligii Europa. Partida va fi transmisă în direct la ProTV. Returul va avea loc în data de 5 august, de la ora 21.30, la Split.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici