Novak Djokovic înainte de debutul la Monte Carlo: „Încă îmi testez motorul”

Novak Djokovic, principalul favorit al turneului de tenis de la Monte Carlo, consideră că este pe deplin motivat şi pregătit să se testeze din nou împotriva celor mai buni jucători din lume, în timp ce se pregăteşte să joace în această săptămână la al doilea turneu al sezonului.

198 afișări
Imaginea articolului Novak Djokovic înainte de debutul la Monte Carlo: „Încă îmi testez motorul”

Novak Djokovic înainte de debutul la Monte Carlo: „Încă îmi testez motorul”

Mă simt în continuare motivat să fiu în circuit şi să concurez cu jucătorii tineri şi să încerc să îi provoc pe cei mai buni jucători din lume pentru cele mai mari titluri", a declarat Djokovic în conferinţa de presă de dinaintea turneului, citat de site-ul oficial atptour.com.

„Sunt foarte încântat să fiu aici, iar Monaco este casa mea de peste zece ani. Am aşteptat cu nerăbdare momentul în care voi fi din nou în competiţie, aşa că acesta este cel mai bun loc în care aş putea începe".

Sârbul îşi va începe campania pe zgură împotriva spaniolului Alejandro Davidovich Fokina şi speră să poată acumula încredere din rezultatele sale bune pe această suprafaţă în 2021, când a cucerit titluri la Roland Garros şi la Belgrade Open şi a avansat până în finală la Internazionali BNL d'Italia.

„Terenul de zgură este suprafaţa pe care am crescut în Serbia şi am jucat mulţi ani numai pe această suprafaţă de fapt. Din punct de vedere istoric, nu a fost suprafaţa mea cea mai de succes, dar am avut câteva succese mari pe zgură.

Victoria de la Roland Garros de anul trecut este încă proaspătă în memoria mea, aşa că încerc să o folosesc ca sursă de inspiraţie pentru a începe sezonul pe zgură în cel mai bun mod posibil.

Înţeleg că, probabil, nu voi fi în cea mai bună formă la începutul acestei săptămâni. Încă îmi testez motorul, ca să spun aşa, şi îmi construiesc jocul, aşa că va fi nevoie, evident, de ceva timp, de câteva meciuri pentru a intra cu adevărat în ritm şi a face jocul competitiv de care am nevoie cu adevărat".

Djokovic soseşte la al treilea turneu ATP Masters 1000 al sezonului în calitate de lider mondial, după ce a recâştigat prima poziţie pe 21 martie, după ce a pierdut-o temporar în favoarea lui Daniil Medvedev timp de trei săptămâni, începând cu 28 februarie.

Jucătorul în vârstă de 34 de ani, care a atins sferturile de finală la Dubai în februarie, ştie că un parcurs bun la Monte Carlo îi va menţine poziţia de lider.

"A fi numărul 1 mondial este cea mai mare realizare pe care o poţi avea în sportul nostru, aşa că voi încerca să menţin această poziţie cât mai mult posibil", a declarat Djokovic.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici