O politiciană franceză îl cataloghează pe Karim Benzema drept "un agent al propagandei Hamas"

În cadrul emisiunii C News, politiciana franceză Nadine Morano l-a numit luni pe fostul atacant al echipei Real Madrid, Karim Benzema (35 de ani), "agent al propagandei Hamas", după ce francezul a adus un omagiu victimelor din Gaza, în contextul conflictului actual cu Israelul.

1595 afișări
Imaginea articolului O politiciană franceză îl cataloghează pe Karim Benzema drept "un agent al propagandei Hamas"

O politiciană franceză îl cataloghează pe Karim Benzema drept "un agent al propagandei Hamas"

Duminică, fostul internaţional francez Benzema a postat pe reţeau socială X, aducând un omagiu victimelor din Gaza. "Toate rugăciunile noastre pentru locuitorii din Gaza, din nou victime ale acestor bombardamente nedrepte care nu cruţă nici femeile, nici copiii", a spus Benzema.

Benzema s-a retras din echipa naţională a Franţei la sfârşitul anului 2022 şi joacă în prezent la echipa saudită Al-Ittihad din Arabia Saudită. Intervenţia sa online a fost criticată de Morano, membru al Parlamentului European din 2014.

Morano este membru al partidului Les Republicains. În 2016, preşedintele francez de la acea vreme, Nicolas Sarkozy, a eliminat-o pe Morano de pe lista partidului pentru alegerile regionale, după ce aceasta a declarat că Franţa este o ţară a "rasei albe" şi că trebuie să rămână aşa.

"Franţa este o ţară iudeo-creştină [...] de rasă albă, care atrage străinii. Vreau ca Franţa să rămână Franţa. Nu vreau ca Franţa să devină musulmană", a declarat Morano la televiziunea franceză în 2016.

Preşedintele Sarkozy, care a scos-o pe Morano de pe lista de candidaţi a partidului la vremea respectivă, a declarat "Comentariile sale nu corespund cu ceea ce este Franţa sau cu valorile susţinute de Les Republicains".

Vorbind pentru C News, Morano l-a numit acum pe Benzema "un agent al propagandei Hamas".

"Doar prin faptul că a scris asta este un agent al propagandei Hamas, deoarece Hamas are o strategie de a distruge fizic Israelul, dar şi de a distruge Israelul prin intermediul opiniei publice internaţionale", a spus Morano.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici