O'Sullivan sare în ajutorul jucătorilor suspendaţi în ancheta privind trucarea meciurilor

Ronnie O'Sullivan, de şapte ori campion mondial, a făcut apel la organismele de conducere ale snookerului să ofere sprijin jucătorilor suspendaţi în urma unei anchete în curs de desfăşurare privind trucarea meciurilor.

344 afișări
Imaginea articolului O'Sullivan sare în ajutorul jucătorilor suspendaţi în ancheta privind trucarea meciurilor

O'Sullivan sare în ajutorul jucătorii suspendaţi pe fondul anchetei privind trucarea meciurilor

O'Sullivan, în vârstă de 47 de ani, a îndemnat la prudenţă în ceea ce priveşte tragerea de concluzii pripite şi a subliniat lupta pentru a trăi din snookerul profesionist, după ce a ajuns luni în sferturile de finală ale Mastersului de la Alexandra Palace.

Turneul a fost umbrit de absenţa fostului campion Yan Bingtao şi a numărului nouă mondial Zhao Xintong, care se numără printre cei 10 jucători chinezi suspendaţi în cadrul anchetei.

"Înainte de a începe să-i critici pe cei implicaţi, trebuie să te pui în locul altora", a declarat O'Sullivan. "Nu poate fi decât unul din două lucruri, fie au o dependenţă şi dacă este cazul atunci au nevoie de ajutor, fie se luptă să se descurce.

"World Snooker ar putea ajuta să îi sprijine în loc să fie dur cu ei şi poate să îşi schimbe structura şi poate să nu îi pună pe aceşti jucători în această situaţie... Poate că ar putea ajuta într-un fel în care să fie mai puţin punitiv pentru jucătorii mai slab clasaţi.

"Nu sunt unul care să fie dur cu ei, pentru că ştiu că nu este uşor pentru jucătorii de jos... Încerc să ajung la partea de jos a problemei şi să încerc să îi sprijin pe aceşti oameni pentru a spera să îi pun într-o poziţie în care să nu mai simtă nevoia să facă ceea ce au fost nevoiţi să facă."

Într-o declaraţie comună, citată de presa britanică, World Snooker Tour (WST) şi World Professional Billiards and Snooker Association (WPBSA) au declarat că oferă "sprijin atât în ceea ce priveşte venitul garantat, cât şi oportunitatea de a câştiga sume importante de bani din premii".

"Structura noastră include un consiliu al jucătorilor, iar asigurarea bunăstării şi a sprijinului pentru jucătorii noştri este extrem de importantă pentru noi", a precizat aceasta.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici