Octavian Morariu, decorat de preşedintele Franţei

Preşedintele Franţei, Francois Hollande, a semnat un brevet de acordare a Ordinului Naţional de Merit în Grad de Cavaler fostului conducător al COSR, Octavian Morariu, pentru activitate susţinută şi merite deosebite în serviciul francofoniei la nivel internaţional.

185 afișări
Imaginea articolului Octavian Morariu, decorat de preşedintele Franţei

Octavian Morariu (Imagine: Andrei Pungovschi / Mediafax Foto)

Data ceremoniei în cadrul căreia Morariu va primi această distincţie urmează să îi fie comunicată oficialului român, membru al Comitetului Internaţional Olimpic, informează cosr.ro.

Ordinul Naţional de Merit al Franţei a fost înfiinţat la 3 decembrie 1963 de Charles de Gaulle şi se acordă de către preşedintele Franţei cetăţenilor francezi şi de alte naţionalităţi, în cadrul unei ceremonii, pentru merite deosebite, civile şi militare.

Până în prezent această distincţie a fost acordată unui număr de aproximativ 2.500 de persoane, între care şi regele Juan Carlos I al Spaniei.

Octavian Morariu a fost preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român în perioada noiembrie 2004 - aprilie 2014. El a demisionat de la COSR în aprilie, precizând că deţine prea multe funcţii şi responsabilităţi şi trebuie să lase altcuiva locul care să se ocupe zilnic de acest for.

Morariu este membru permanent al CIO, membru în Comisia pentru Programul Olimpic şi în Comisia pentru Relaţii Internaţionale ale CIO, membru în Comitetul Executiv al Comitetelor Olimpice Europene, co-preşedintele de afaceri europene în cadrul Comitetelor Olimpice Europene, preşedinte al Asociaţiei Europene de Rugbi şi membru în două comisii ale Federaţiei Internaţionale de Rugbi (IRB).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici