Oficial FR Atletism: Sunt suspiciuni că Roxana Bîrcă a fost depistată pozitiv la Jocurile Mondiale Universitare

Secretarul general al Federaţiei Române de Atletism, Cătălin Ganera, a declarat, marţi, agenţiei MEDIAFAX, că există suspiciuni că atleta Roxana Bîrcă, medaliată cu aur la Jocurile Mondiale Universitare de la Kazan în proba de 5.000 de metri, a fost depistată pozitiv după terminarea cursei.

272 afișări
Imaginea articolului Oficial FR Atletism: Sunt suspiciuni că Roxana Bîrcă a fost depistată pozitiv la Jocurile Mondiale Universitare

Oficial FR Atletism: Sunt suspiciuni că Roxana Bîrcă a fost depistată pozitiv la Jocurile Mondiale Universitare (Imagine: Razvan Lupica/Mediafax Foto)

"Sincer, nu vă pot da foarte multe amănunte. Aştept o documentaţie. Există nişte suspiciuni şi nu aş putea spune sută la sută până nu văd toate documentaţia şi până nu ascultăm toate părţile. Cu sportiva încă nu am luat legătura, ci cu doctorul şi l-am chemat la federaţie. După ce ne spune doctorul, vom anunţa. Nu aş putea să vă spun despre ce substanţă este vorba", a spus Ganera.

Roxana Bîrcă, în vârstă de 26 de ani, a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului de la Jocurile Mondiale Universitarea de la Kazan, la data de 11 iulie, în proba de 5.000 de metri, pe care a încheiat-o cu timpul de 15:39.76 minute, aceasta reprezentând cea mai bună performanţă a sezonului pentru sportiva tricoloră. Pe podium au mai urcat Olga Kolovkina (Rusia, 15:43.77 minute) şi Ayuko Suzuki (Japonia, 15:51.47 minute).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici