Oleg Terehin: Petrescu readuce pe Dinamo Moscova la nivelul obişnuit

Golgheterul all-time al echipei Dinamo Moscova, Oleg Terehin, a lăudat, într-un material publicat de site-ul oficial al UEFA, impactul pe care antrenorul Dan Petrescu l-a avut la clubul rus, şi mai ales modul în care tehnicianul român şi-a impus autoritatea, readucând gruparea la nivelul său normal.

298 afișări
Imaginea articolului Oleg Terehin: Petrescu readuce pe Dinamo Moscova la nivelul obişnuit

Dan Petrescu (Imagine: Mircea Rosca/Mediafax Foto)

După un debut de sezon 2012/2013 cu trei înfrângeri consecutive sub conducerea lui Serghei Silkin, o schimbare de antrenor a fost necesară pentru crearea unui impact la echipa care acum are cinci victorii consecutive cu Dan Petrescu la "timonă".

"Petrescu a venit la Dinamo în luna august, când echipa nu avea niciun punct. Însă, de atunci şi-a îmbunătăţit jocul şi a bătut unele echipe de top precum ŢSKA Moscova şi Zenit Sankt Petersburg. Este ca diferenţa dintre zi şi noapte. Dinamo are acum 30 de puncte şi în ciuda faptului că se află pe locul nouă, totuşi e la două puncte de locul patru", a spus Terehin, pentru uefa.com.

Situaţia nu este necunoscută totuşi. Fostul fundaş al echipei Dinamo, Serghei Silkin, l-a înlocuit în aprilie 2011 pe Miodrag Bozovici, iar la finalul sezonului formaţia moscovită s-a clasat pe locul patru şi a jucat finala Cupei Rusiei.

"Pentru Petrescu nu există vedete sau jucători de neînlocuit. Presupun că el a vorbit cu jucătorii, iar ei au înţeles asta. Ei au fost transformaţi şi au început să joace la cel mai bun nivel al lor. Aleksandr Kokorin şi-a dat drumul la joc, Kevin Kuranyi a început să înscrie goluri, iar Ivan Soloviev a fost chemat de la echipa a doua. Toată lumea munceşte foarte mult pe teren", a adăugat Terehin.

Potrivit lui Terehin, fostul internaţional român în vârstă 45 de ani şi-a schimbat şi el atitudinea. "După câteva suspendări cauzate de comportamentul său de pe margine, el este mai calm. Doar nou-veniţii s-au înşelat: fundaşul croat Gordon Schildenfeld, mijlocaşul olandez Otman Bakkal şi extrema austriacă Jakob Jantscher. Până acum, doar Jantscher a demonstrat că poate juca la nivelul clubului. Am înţeles că ei au venit la echipă înaintea lui Petrescu, deci nu a fost decizia lui să semneze cu ei. Petrescu a readus echipa la nivelul obişnuit, aşa că sunt sigur că Dinamo va termina între primele cinci echipe. De asemenea, ei pot, cu uşurinţă, să se bată pentru locul patru, deşi cred că primele trei poziţii sunt deja decise: ŢSKA, Anji şi Zenit urmând să se bată pentru titlu", a conchis Terehin.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici