Oltchim, neînvinsă în grupa a II-a din Liga Campionilor

Campioana României la handbal feminin Oltchim Râmnicu Vâlcea rămâne neînvinsă şi după al cincilea meci din grupa a II-a a Ligii Campionilor, reuşind să treacă duminică de Hypo Viena, cu scorul de 32-27 (17-14).

18 afișări
Imaginea articolului Oltchim, neînvinsă în grupa a II-a din Liga Campionilor

Oltchim, neînvinsă în grupa a II-a din Liga Campionilor (Imagine: Andrei Alex Moise/Mediafax Foto)

Oltchim a dominat confruntarea de la un capăt la altul şi, chiar dacă a mai avut căderi în joc (25-24, min 47) şi faze mai puţin lipsite de spectacol, şi-a atins obiectivul de a obţine victoria, dar şi consolidarea primului loc în grupa a II-a. Campioana României rămâne singura echipă din cele opt angrenate în faza grupelor principale care este neînvinsă, după cinci meciuri jucate.

Marcatoare:

Oltchim - Vizitiu 9 goluri, Maier 8, Nechita 3, Fiera 2, Neagu 2, Stanca 2, Lecuşanu 2, Puşcaşu 1, Beşe 1, Luca 1, Şimkute 1.

Hypo - Do Nascimento 9 goluri, Limal 4, Rotiş-Nagy 4, Oh 3, De Moraes Cararo 2, Kirsner 2, Borges Mesquita 2, De Oliveira Piedade 1.

Cu victoria de duminică, Oltchim a acumulat 9 puncte în clasament şi nu mai poate pierde poziţia de lider înaintea ultimei partide din grupă, în deplasare, cu Viborg HK (6 puncte). Formaţia antrenată de Radu Voina este calificată în semifinalele Ligii Campionilor încă din etapa trecută.

În urma meciurilor jucate sâmbătă s-au decis şi celelalte trei semifinaliste, care sunt Larvik HK (Norvegia, cu 8 puncte), Gyor ETO (Ungaria, 6), ambele din grupa I, respectiv Viborg HK (Danemarca, 6), din grupa a II-a.

Programul ultimei etape:

Grupa I - Larvik HK-Krim Ljubljana (20 martie) şi Gyor ETO-HC Leipzig (21 martie)

Grupa a II-a - Hypo Viena-Dinamo Volgograd (19 martie) şi Viborg HK-Oltchim Râmnicu Vâlcea (20 martie).

În semifinale se va juca încrucişat, locul I din grupa I cu locul II din grupa a II-a, repectiv locul I din grupa a II-a, cu locul II din grupa I. Ocuparea locul I la finalul meciurilor din grupa a II-a îi conferă Oltchimului avantajul de a juca returul din semifinale pe teren propriu.

Semifinalele Ligii Campionilor vor avea loc în 10-11 aprilie (turul), respectiv 17-18 aprilie (returul), câştigătoarele calificându-se în finala programată în dublă manşă eliminatorie, în 8-9 mai (turul) şi 15-16 mai (returul). Tragerea la sorţi a ordinii partidelor din finală va avea loc în 20 aprilie.

Deţinătoarea trofeului este formaţia daneză Viborg HK, la care evoluează şi căpitanul naţionalei României, Cristina Vărzaru.

Obiectivul campioanei României în sezonul continental este jucarea finalei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici