Oltchim s-a calificat în semifinalele Ligii Campionilor

Campioana României la handbal feminin Oltchim Râmnicu Vâlcea s-a calificat, sâmbătă, în semifinalele Ligii Campionilor, după ce a remizat în deplasare, cu Dinamo Volgograd, scor 32-32 (15-15), în cel de-al patrulea meci din grupa a II-a a principală.

14 afișări
Imaginea articolului Oltchim s-a calificat în semifinalele Ligii Campionilor

Oltchim s-a calificat în semifinalele Ligii Campionilor (Imagine: Andrei Alex Moise/Mediafax Foto)

Dinamo a început în viteză confruntarea de la Volgograd, 3-1 (min. 4), dar trei parade consecutive ale Paulei Ungureanu i-a "tăiat" avântul, iar realizările din ofensivă au adus Oltchimul în avantaj, 3-4 (min. 7). Dinamo a revenit rapid, 6-4, în doar două minute, profitând de jocul fără soluţii al campioanei României (9-5, min. 16).

Oltchim a reuşit egalarea după cinci minute, 10-10, pentru ca la pauză tabela să arate de asemenea echilibrul, 15-15.

Meciul a continuat echilibrat, Oltchim reuşind totuşi să preia iniţiativa şi să se detaşeze pentru prima dată la două goluri, 18-20 (min. 37). Kochetova nu a cedat lupta, trăgând după ea întreaga echipă rusă, astfel că în minutul 42, Dinamo a egalat, 22-22. Jucătoarele antrenate de Radu Voina au avut însă noi momente bune de joc, 22-24 (min. 14), dar fără a putea s-o blocheze pe aceeaşi Kochetova, care marcase 10 goluri până în minutul 48, 25-24.

Cu şapte minute înaintea finalului, tabela arăta egalitatea, 29-29, dar două greşeli în apărarea Oltchimului, plus eliminarea pentru două minute a Patriciei Vizitiu, au adus gazdelor detaşarea, 31-29.

Cu gândul la calificarea în semifinale, campioana României a egalat în minutul 58, 31-31, golul Patriciei Vizitiu aducând speranţe în tabăra Oltchimului. Levina a înscris apoi pentru 32-31, Oltchim a pierdut atacul ulterior, dar a interceptat în apărare şi a transformat pe contraatac de Vizitiu, 32-32, cu 30 de secunde înaintea finalului. Levina a ratat ultimul şut, scorul final rămânând neschimbat, 32-32.

Marcatoare:

Dinamo - Kochetova 11 goluri, Levina 6, Makeeva 5, Khmyrova 5, Lambevska 3, Grebenkina 1, Avdekova 1.

Oltchim - Vizitiu 7 goluri, Puşcaşu 6, Manea 5, Maier 5, Neagu 5, Fiera 1, Luca 1, Beşe 1, Stanca 1.

Prin rezultatul de la Volgograd, Oltchim şi-a asigurat calificarea în semifinalele Ligii Campionilor (7 puncte), ultimele două partide din grupa a II-a urmând a decide dacă va încheia pe primul sau al doilea loc calificant. Cu doar trei puncte acumulate, Dinamo Volgograd nu mai poate încurca Oltchim, chiar dacă obţine două victorii în ultimele partide, în timp ce Hypo Viena nu mai intră în calculele semifinalelor, având zero puncte după trei partide.

Tot sâmbătă, pe teren propriu, ultima clasată din grupă, Hypo Viena, primeşte vizita danezelor de la Viborg HK (4 puncte).

În primele trei partide din grupa a II-a, campioana României a învins în deplasare Hypo Viena, scor 31-26 (18-13), pe Dinamo Volgograd, pe teren propriu, cu 30-24 (16-9) şi pe Viborg HK, acasă, cu 27-26 (16-12).

În următoarea etapă din grupă, în 14 martie, Oltchim va juca pe teren propriu, cu Hypo Viena, în timp ce o zi mai devreme, Viborg va întâlni acasă formaţia Dinamo Volgograd.

Primele două clasate în fiecare din cele două grupe principale se vor califica în semifinalele Ligii Campionilor. Obiectivul acestui sezon european pentru Oltchim este jucarea finalei competiţiei, în care anul trecut s-a oprit în penultimul act.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici