Oscar Pistorius şi-a vândut casa pentru a-şi plăti procesul

Campionul paralimpic sud-african Oscar Pistorius şi-a vândut casa din Pretoria, unde a împuşcat-o pe iubita sa Reeva Steenkamp în 2013, a anunţat agenta imobiliară care s-a ocupat de tranzacţie.

121 afișări
Imaginea articolului Oscar Pistorius şi-a vândut casa pentru a-şi plăti procesul

Oscar Pistorius (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Pistorius a scos la vânzare vila sa la finalul lunii martie pentru a obţine banii necesari în vederea acoperirii cheltuielilor procesului său, început în urmă cu două luni şi care ar urma să continue până cel puţin săptămâna viitoare.

"Avem un cumpărător şi procesul de transfer a titlului de proprietate este în curs", a declarat Ansie Louw, fără a oferi detalii despre identitatea cumpărătorului.

Agenta - soţia lui Ampie Louw, antrenorul sportivului - nu a dorit să spună nimic despre preţul de vânzare. Ea afirmase în martie că speră să vândă vila pentru cinci milioane de ranzi (350.000 euro).

"Am examinat toate ofertele şi am acceptat una. Nu pot oferi mai multe detalii", a declarat Louw.

Oscar Pistorius, 27 de ani, riscă o pedeapsă de 25 de ani de înhisoare dacă va fi găsit vinovat că a ucis-o pe Reeva Steenkamp, un fotomodel de 29 de ani, cu care avea o relaţie de trei luni, când a împuşcat-o, la 14 februarie 2013.

Procurorul Gerrie Nel consideră că tânărul cuplu - care mai avusese neînţelegeri - s-a certat, apoi ea a vrut să plece, iar Pistorius a urmat-o. Atletul a tras în mod conştient, crede procurorul, patru gloanţe prin uşa de la toaleta în care ea se refugiase pentru a scăpa de furia lui.

Pistorius a afirmat iniţial că tras într-un intrus, apoi a susţinut că a tras pur şi simplu în uşa de la toaletă, cuprins de panică, fără să se gândească, după ce s-a speriat crezând că i-a intrat un hoţ în casă.

Tribunalul din Pretoria a stabilit că audierile începute la 3 martie se vor încheia la 16 mai, dar acuzarea poate cere o prelungire în cazul în care citează alţi martori.

Verdictul nu se va da imediat după finalizarea audierilor. Procurorul Gerrie Nel şi avocatul Barry Roux trebuie să transmită în scris concluziile lor judecătorului Thokozile Masipa, ceea ce va face ca sentinţa să mai întâzie câteva săptămâni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici