Ovidiu Hoban se teme de posibile atentate în timpul Euro 2016: Sută la sută nu voi sta liniştit la meciul cu Franţa

Ovidiu Hoban (33 de ani), jucătorul de la Hapoel Beer Sheva, liderul clasamentului în prima ligă din Israel, a acordat, joi, un interviu pentru ProSport în care a dezvăluit că nu i-a plăcut atitudinea jucătorilor spanioli, dar şi ce i-ar spune celui care a stricat momentul de reculegere de la Cluj.

637 afișări
Imaginea articolului Ovidiu Hoban se teme de posibile atentate în timpul Euro 2016: Sută la sută nu voi sta liniştit la meciul cu Franţa

Ovidiu Hoban se teme de posibile atentate în timpul Euro 2016: Sută la sută nu voi sta liniştit la meciul cu Franţa (Imagine: Sebastian Tataru/Mediafax Foto)

Mijlocaşul a mai dezvăluit în interviul pentru ProSport şi teama de evenimente teroriste din Franţa. Ovidiu Hoban, fostul jucător de la Petrolul Ploieşti, evoluează acum în Israel, la Hapoel Beer Sheva, echipă aflată pe prima poziţie a clasamentului, cu 64 de puncte, trei mai multe decât ocupanta locului secund, Maccabi Tel Aviv şi 13 mai mult decât echipa de pe locul trei, Beitar Ierusalim. A adunat 27 de meciuri în această ediţie de campionat, reuşind să marcheze de trei ori.

- Ovidiu, cam câţi kilometri alergi pe meci?
- Cam 12 kilometri.

- Şi cu Spania?
- Să ştii că am depăşit clar 12 kilometri. Organismul mi-a spus asta: "Ovidiu, al depăşit azi pragul de 12 kilometri acoperiţi". Îţi spun asta că mi s-a părut foarte greu împotriva spaniolilor. Dar ăsta sunt eu, am un potenţial foarte mare când e vorba de rezistenţă fizică. Dar a fost o experienţă nemaipomenită cu Spania, o experienţă pe care foarte rar o întâlneşti în viaţă. Cu adversari de mare valoare, campioni mondiali, campioni europeni...

- Şi sportivi cu un caracter ireproşabil bănuiesc, nu?
- Nu sunt de acord cu tine pe această temă, n-aş putea zice asta.

- La ce te referi?
- Eu îi apreciez ca fotbalişti, dar ca şi caractere... nu mi-au plăcut. Pur fotbalistic îi analizez. Le-am spus că vreau să fac schimb de tricou şi susţineau că vom face schimbul la vestiare. Apoi n-au mai avut nicio reacţie. Şi am înţeles de ce. Pentru că a apărut o doză de frustrare, nu se aşteptau la o asemenea replică din partea noastră şi i-am surprins. Pentru asta sunt mândru şi a fost o nouă probă că ne-am comportat excelent în faţa unei asemenea echipe. Şi să ştii că pentru posesia lor chinuitor de frumoasă pentru adversari m-am antrenat şi mental.

- Aş vrea să te întreb despre un moment delicat de la începutul meciului. Acela în care un fan, în timpul momentului de reculegere, a făcut o glumă proastă. A strigat "Cristiii".
- A fost o glumă foarte proastă, nu proastă. Mi-era şi ruşine că mă aflu pe teren în acel moment.

- Ce i-ai spune celui care a strigat?
- Că respectul te defineşte ca om oricând, la orice oră, indiferent de starea de spirit care te caracterizează într-un moment sau altul.

- Atentatele din lumea întreagă şi apropierea meciului de deschidere cu Franţa te fac să simţi o oarecare doză de teamă?
- Într-adevăr, nu poţi sta liniştit, nu pot să fiu sută la sută sigur că nimic nu se va întâmpla, dar am încredere în forţele de ordine. Dar în acelaşi timp mă gândesc la suporterii din tribune, la prietenii şi la familia mea. Dar, cu siguranţă, totul va fi bine. Aceste nenorociri care s-au abătut asupra noastră trebuie să dispară.

- La meciurile Petrolului te-ai mai uitat?
- Le transmit un gând bun fanilor Petrolului prin intermediul vostru şi sper să depăşească problemele financiare şi să redevină acea echipă puternică din Liga 1 cu şanse la cupele europene şi la titlu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici