Perez a câştigat Marele Premiu al Arabiei Saudite

Sergio Perez a câştigat duminică Marele Premiu de Formula 1 al Arabiei Saudite, pornind din pole-position, iar coechipierul său Max Verstappen şi-a păstrat poziţia de lider al clasamentului, după ce a terminat pe locul 2 şi a realizat cel mai rapid tur de circuit.

194 afișări
Imaginea articolului Perez a câştigat Marele Premiu al Arabiei Saudite

Perez a câştigat Marele Premiu al Arabiei Saudite

Spaniolul Fernando Alonso a terminat pe locul 3, dar o penalizare de 10 secunde, dictată după cursă, îl văduveşte de cel de al 100-lea podium al carierei.

Dublul campion mondial de Formula 1, Verstappen, a smuls punctul bonus de la Perez chiar pe ultimul tur al circuitul stradal Corniche din Jeddah, pentru a fi la un singur punct în faţa mexicanului, în clasamentul general.

Rezultatul de la Jeddah a fost al doilea dublu al lui Red Bull în tot atâtea curse din acest sezon, de data aceasta cu o inversare a poziţiilor faţă de cursa de la debutul din 5 martie din Bahrain.

"Acea maşină de siguranţă a încercat din nou să ne ia victoria la Jeddah, dar nu a reuşit de data aceasta", a declarat Perez, care a plecat din pole anul trecut, dar a fost surprins de introducerea maşinii de siguranţă.

"Am fost pe cale să obţin victoria anul trecut, aşa că de data aceasta, în sfârşit am reuşit", a adăugat mexicanul, care are acum cinci victorii în carieră.

Spaniolul Fernando Alonso a fost al treilea la trecerea prin dreptul steagului cu carouri, pentru Aston Martin, în ceea ce ar fi fost cel de-al 100-lea podium din carieră pentru dublul campion mondial în vârstă de 41 de ani, dar apoi a primit o penalizare de 10 secunde şi a coborât pe locul patru.

George Russell a fost beneficiarul, urcând pe podium pentru Mercedes, cu septuplul campion mondial Lewis Hamilton pe locul cinci şi cu Carlos Sainz de la Ferrari pe locul şase.

Charles Leclerc de la Ferrari a fost al şaptelea, cuplul alpin Esteban Ocon şi Pierre Gasly pe locurile opt şi nouă, iar Kevin Magnussen a obţinut ultimul punct pentru Haas.

Clasamentul general al piloţilor este condus de Verstappen, cu 44 de puncte, urmat de Perez, cu 43. Pe 3 este Fernando Alonso, cu 27 de puncte.

În clasamentul constructorilor conduce Red Bull Racing Honda, cu 87 d epuncte, urmat de Mercedes, cu 41 şi de Aston Martin, cu 35.

Alpha Tauri şi McLaren rămân singurele echipe care nu au punctat sezonul acesta în clasamentul general.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
jeddah,
perez,
verstappen

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici