Performanţă "ireală": Un baschetbalist american a marcat 138 de puncte într-un meci

Baschetbalistul american Jack Taylor, 21 de ani, a marcat 138 de puncte în timpul unui meci din campionatul universitar al SUA (NCAA), câştigat de echipa sa cu scorul de 179-104.

269 afișări
Imaginea articolului Performanţă "ireală": Un baschetbalist american a marcat 138 de puncte într-un meci

Performanţă "ireală": Un baschetbalist american a marcat 138 de puncte într-un meci (Imagine: Ana Poenariu/Mediafax Foto)

Jucătorul univeristăţii din Grinell (statul Iowa) a aruncat la coş de 108 ori (79 la sută dintre aruncările echipei sale) în cele 36 de minute în care a evoluat, în meciul cu formaţia Faith Baptist Bible, cea ce înseamnă una la fiecare 20 de secunde în medie, 52 dintre aruncările sale aducând puncte. El a înscris de 27 de ori de trei puncte din 71 de încercări şi a marcat 7 din cele 10 aruncări libere executate.

"Antrenorul mi-a spus la pauză că am marcat 58 de puncte, echipa a fost foarte încrezătoare în mine şi coechipierii au continuat să-mi paseze. Le mulţumesc", a declarat Taylor la postul ESPN.

Reuşita lui Taylor a atras atenţia vedetelor din NBA. "Este o nebunei. Oricare ar fi nivelul competiţiei, să marchezi 138 de puncte este demenţial", a afirmat Kobe Bryant, de la Los Angeles Lakers.

"Este o performanţă ireală. A aruncat de 108 ori!!", a comentat pe Twitter spaniolul Pau Gasol, tot de la Lakers, în timp ce LeBron James, vedeta campioanei en-titre Miami Heat, a rămas şi el uimit: "Sincer, este incredibil. Vreau să văd meciul."

Cele 138 de puncte reprezintă un record al NCAA, 25 de puncte în plus faţă de vechiul record, care data din 1954, când Bevo Francis de la universitatea din Rio Grande a înscris 113 puncte. În NBA, recordul este deţinut de Wilt Chamberlain, care în 1962 a reuşit 100 de puncte.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici