Petrache: Halep ar trebui să se gândească la partea naţională, să facă un pas spre echipa naţională

Preşedintele COSR, Alin Petrache, a declarat, luni, că Simona Halep ar trebui să fie conştientă de bucuria pe care o aduce de fiecare dată când joacă pentru echipa naţională şi că ar fi bine dacă ar lua în considerare şi "partea naţională".

153 afișări
Imaginea articolului Petrache: Halep ar trebui să se gândească la partea naţională, să facă un pas spre echipa naţională

Petrache: Halep ar trebui să se gândească la partea naţională, să facă un pas spre echipa naţională (Imagine: Alexandru Hojda/Mediafax Foto)

Oficialul Comitetului Olimpic şi Sportiv Român speră ca Simona Halep să se răzgândească în ceea ce priveşte participarea la întâlnirea Canada - România, din play-off-ul pentru Grupa Mondială a Fed Cup.

"Din punctul meu de vedere, eu nu am uitat niciodată cum am ajuns să joc în străinătate. Am jucat pentru că acei impresari şi manageri m-au văzut jucând la echipa naţională şi nu la echipa mea de club. Din punctul ei de vedere cred că este greu şi delicat să pui în balanţă partea financiară pe care o poate pierde prin neparticiparea la un turneu şi bucuria pe care Simona o readuce în ţară de fiecare dată. Când întrebi acum cine e cel mai cunoscut sportiv, iată că lumea nu mai răspunde Hagi, Nadia Comăneci, ci Simona Halep. Cred că ar trebui să se gândească şi ea la lucrul acesta, să se gândească la partea sportivă şi naţională şi să facă un pas spre echipa naţională. Sper să joace cu Canada, sper să ne aducă victoria şi să ajungă în ceva timp numărul unu mondial", a declarat preşedintele COSR.

Alin Petrache consideră că, în condiţiile în care jucătoarea canadiană Eugenie Bouchard a confirmat prezenţa la meciurile de Fed Cup, României îi va fi greu fără Simona Halep: "Poate se răzgândeşte Simona, pentru că am văzut că Bouchard şi-a confirmat prezenţa la meciul împotriva noastră. Poate că e nevoie să discutăm un pic de valorile care îi definesc pe sportivii de înaltă performanţă. Iar aceste valori nu le putem scoate în evidenţă decât atunci când participăm pentru echipa naţională a ţării din care provenim. Iar dacă vorbim de România, vorbim de ţara care a dat atât de mulţi campioni olimpici şi te face să te simţi mult mai patriot, atunci când vine vorba despre aceşti campioni. Cu siguranţă va fi mai greu fără Simona Halep, ea e un pilon de rezistenţă al tenisului românesc şi lipsa ei cu siguranţă se va vedea în teren".

Simona Halep, locul 3 WTA, a declarat, sâmbătă, la revenirea la Bucureşti după turneele din SUA, că nu va evolua în întâlnirea României cu echipa Canadei, din play-off-ul pentru Grupa Mondială a Fed Cup.

"Este foarte greu să merg să joc în Canada, sunt obosită, am obligaţii la Stuttgart, dacă era în Europa mă duceam cu mare drag. Eu zic că avem prima şansă, Irina (n.r. - Irina Begu) este în formă bună şi la dublu avem echipă bună. Îmi pare rău că nu voi fi cu ele, dar voi fi cu sufletul acolo", a declarat Halep.

Echipa de Fed Cup a României va întâlni formaţia Canadei, în deplasare, în play-off-ul pentru Grupa Mondială. Meciul va avea loc în perioada 18-19 aprilie.

Preşedintele COSR Alin Petrache şi medaliatele olimpice Laura Badea, Violeta Beclea, Ionela Târlea le-au vorbit luni elevilor de la Şcoala Gimnazială Sfânta Treime şi de la liceele Ion Creangă şi Mihai Eminescu, despre Ziua Internaţională a Sportului pentru Dezvoltare şi Pace, în cadrul programului "Şcoala altfel". În cadrul vizitei la sediul COSR, elevilor le-a fost prezentat şi Muzeul Sportului.

"E o săptămână frumoasă, în care vom avea multe vizite. Astăzi sărbătorim Ziua Internaţională a Sportului. E o sărbătoare frumoasă, trebuie să arătăm copiilor valorile pe care noi le promovăm. Cred că întâlnirea copiilor cu aceşti campioni, Laura Badea, Violeta Beclea, Ionela Târlea a fost de bun augur. Sunt campioane mari, care au ce spune copiilor, care pot ajunge la sufletul lor", a mai spus Alin Petrache.

Organizaţia Naţiunile Unite (ONU) şi statele membre au decis anul trecut ca pe data 6 aprilie să fie sărbătorită Ziua Internaţională a Sportului pentru Dezvoltare şi Pace.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici