Piţurcă: Ar fi formidabil dacă am obţine un rezultat pozitiv cu Argentina

Selecţionerul Victor Piţurcă a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că ar fi formidabil dacă echipa naţională a României ar reuşi să obţină un rezultat pozitiv în partida amicală cu Argentina, ce se va disputa pe Arena Naţională.

96 afișări
Imaginea articolului Piţurcă: Ar fi formidabil dacă am obţine un rezultat pozitiv cu Argentina

Victor Piţurcă (Imagine: Alexandru Hojda/Mediafax Foto)

"Primul meci din acest an, dar şi după ratarea barajului. Situaţia nu e aşa cum trebuia să fie dacă am fi fost calificaţi, dar viaţa merge înainte. Întâlnim una dintre cele mai bune echipe din lume, dar eu sper ca la fel cum s-a întâmplat cu Belgia şi Uruguay, să realizăm un joc bun şi să obţinem şi un rezultat bun. Obiectivul meu şi al jucătorilor este să nu pierdem jocul. Ar fi formidabil dacă am obţine un rezultat pozitiv", a spus Piţurcă.

Victor Piţurcă s-a arătat mulţumit de atitudinea jucătorilor în cele două zile de pregătire. "Mi-a plăcut atitudinea jucătorilor din cele două zile. Îmi place că sunt dornici, entuziaşti şi asta mă face să fiu şi eu optimist şi să cred că vom obţine un rezultat bun", a completat Piţurcă.

Victor Piţurcă a afirmat că reprezentativa României joacă mult mai bine contra echipelor din America de Sud decât împotriva unor naţionale ca ale Greciei. "Evoluţia noastră este mult mai bună contra echipelor sud-americane. Mai dificil este să joci contra unei echipe ca cea a Greciei, care practică un joc de uzură. E foarte important să ne facem şi noi jocul. De la mijloc în sus au jucători formidabili. Şi noi avem jucători tehnici, dar Argentina nu face un marcaj cum face Grecia. Am demonstrat de-a lungul timpului că putem face jocuri bune", a explicat Piţurcă.

Bogdan Stancu este singurul jucător incert pentru meciul cu Argentina, susţine Piţurcă. "Bogdan Stancu a părăsit antrenamentul de astăzi, a venit cu ceva probleme de la club, dar cred că va fi în condiţii optime pentru meciul de mâine seară. Măţel e bine, după ce a contactat o lovitură aseară de la Chipciu", a adăugat Piţurcă, el dorind să folosească jucătorii convocaţi în premieră la prima reprezentativă.

Pe de altă parte, Victor Piţurcă a încercat perfectarea la finalul lunii mai a unui meci amical cu Muntenegru, însă selecţionerul a refuzat. "Va fi un meci cu Algeria. La tragerea la sorţi am vorbit cu Savicevici pentru un meci cu Muntenegru, dar nu a acceptat antrenorul lor, pentru că deja au două meciuri contractate şi nu au mai vrut să-l joace şi pe al treilea. Sper să mai găsim un adversar", a mai spus Piţurcă.

Partida amicală România - Argentina este programată miercuri, de la ora 21.00, pe Arena Naţională.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici