Piţurcă: Dacă nu califică naţionala, Răzvan Lucescu trebuie să plece

Fostul antrenor al FC Steaua, Victor Piţurcă, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că selecţionerul Răzvan Lucescu va fi nevoit să plece dacă echipa naţională nu se va califica la Campionatul European din 2012.

15 afișări
Imaginea articolului Piţurcă: Dacă nu califică naţionala, Răzvan Lucescu trebuie să plece

Piţurcă: Dacă nu califică naţionala, Răzvan Lucescu trebuie să plece (Imagine: Constantin Vladescu/Mediafax Foto)

"Va fi foarte greu pentru echipa naţională. Are un antrenor, are un obiectiv şi contează foarte mult cum va începe. Are şanse de calificare, dar va fi greu pentru că sunt multe de schimbat la echipa naţională. Cel mai bun jucător, cel mai valoros, Mutu, nu mai face parte din lot, nu poate juca, iar din spate sunt puţini jucători care o pot face la nivelul acesta. S-a vorbit de multe ori că Mutu a plecat din cantonament când eu eram antrenor la naţională, dar nu era adevărat. Ceea ce a făcut el după meciul cu Serbia ţine de relaţia jucător-antrenor. Pentru Răzvan Lucescu e foarte important să se califice echipa. Dacă nu se califică, trebuie să plece, aşa sună contractul şi aşa suna şi al meu", a spus fostul selecţioner Victor Piţurcă.

TITLURILE ZILEI

Tehnicianul a spus că a fost extrem de afectat de faptul că a fost demis din funcţia de antrenor al echipei naţionale după Campionatul European din Austria şi Elveţia, din 2008: "Vă imaginaţi că am fost bolnav mai bine de o lună. M-a ajutat revenirea la Steaua pentru că mă mai gândeam şi acum. Eu am făcut o mare greşeală că nu am plecat după ce s-a terminat Campionatul European. Cu riscul că trebuia să plătesc acea clauză de 500 de mii de euro. În momentul când vin la echipa naţională şi după opt ani se califică la un turneu final bun pentru valoarea jucătorilor noştri şi să fiu tratat în modul ăla, nu mai aveam ce să caut acolo. Şi Mircea Sandu a recunoscut ulterior că a greşit şi i-am spus «bă, te-ai comportat exact ca preşedinţii noştri». În rest Mircea Sandu s-a comportat ca un profesionist".

Victor Piţurcă a părăsit, duminică, funcţia de manager general al FC Steaua după ce s-a certat cu patronul Gigi Becali.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici