Piţurcă, despre cum se menţine în formă: O oră de gimnastică şi 5-6 kilometri alergare, pe zi

Selecţionerul Victor Piţurcă a dezvăluit, într-un interviu acordat site-ului oficial al FRF, modul în care îşi păstrează forma fizică la cei 58 de ani ai săi, precizând că face gimnastică timp de o oră, aleargă 5-6 kilometri în fiecare zi şi mănâncă numai "ce este indicat".

268 afișări
Imaginea articolului Piţurcă, despre cum se menţine în formă: O oră de gimnastică şi 5-6 kilometri alergare, pe zi

Victor Piţurcă (Imagine: Alexandru Hojda / Mediafax Foto)

Întrebat cum reuşeşte la 58 de ani să-şi păstreze fizicul unui fotbalist în activitate, Piţurcă a răspuns: "Pentru că acum fac tot ceea ce nu îmi plăcea să fac atunci când jucam. O jumătate de oră de gimnastică dimineaţa şi încă 30 de minute seara. Zilnic. Alegarea nu lipseşte nici ea. În fiecare zi alerg până la 5-6 kilometri. Cu toate acestea, cea mai importantă este alimentaţia. Dacă într-o anumită zi ratez alergarea, în ce priveşte mâncarea nu mă abat de la ceea ce este indicat să mănânc."

Tehnicanul a mai afirmat că fotbalul îi ocupă tot programul. "În afara fotbalului nu am alt program. Fotbal, fotbal şi iar fotbal. Stau acasă şi văd meciuri. De la Campionatul Mondial un singur joc nu am văzut în direct, Japonia - Coasta de Fildeş, dar l-am urmărit a doua zi când era în reluare. Gândul meu însă, aşa cum spuneam, e la Grecia. Am revăzut de câteva ori meciul nostru cu ei, partidele lor…Nu cred că fac ceva deosebit în afara fotbalului", a spus el pentru frf.ro.

Tot referitor la Cupa Mondială, Piţurcă a declarat că i-au plăcut naţionalele Germaniei, pe care o vede favorită la titlu, Braziliei, Franţei şi Belgiei şi a fost dezamăgit de Argentina, o echipă cu jucători obosiţi şi blazaţi.

"Nu mă pricep la pronosticuri. Văd Germania favorită. Mereu joacă aşa cum o ştim. Este puternică şi pragmatică. Mi-au mai plăcut Brazilia, Franţa şi Belgia. Argentina, în schimb, nu mi-a plăcut deloc. Jucătorii sunt obosiţi şi blazaţi. Mai cred că meciul Brazilia - Columbia va fi unul cu un ritm fantastic.", a adăugat Victor Piţurcă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici