Piţurcă: Generaţia lui Chivu şi Mutu începe să apună, sper să reconstruim echipa naţională

Selecţionerul Victor Piţurcă a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că îşi doreşte să reconstruiască echipa naţională de fotbal, mai ales că generaţia din care au făcut parte Cristian Chivu şi Adrian Mutu se află la sfârşitul carierei.

128 afișări
Imaginea articolului Piţurcă: Generaţia lui Chivu şi Mutu începe să apună, sper să reconstruim echipa naţională

Piţurcă: Generaţia lui Chivu şi Mutu începe să apună, sper să reconstruim echipa naţională (Imagine: Constantin Vladescu/Mediafax Foto)

"Sper să reconstruim o nouă echipă naţională. Să aducem şi alţi jucători la echipa naţională. Generaţia lui Chivu şi Mutu începe uşor să apună. Apare o nouă generaţie, să vedem cine vor fi aceşti jucători. Există acum jucători buni, care pot deveni valoroşi în perioada care urmează. Vine o generaţie care din punct de vedere al experienţei e mult în urma celor care au fost", a spus Piţurcă.

El a menţionat că echipa naţională trebuie să se bazeze din ce în ce mai mult pe jucătorii din campionatul intern. "Deja nu mai avem foarte mulţi jucători în străinătate.Sunt câţiva. Dar e foarte important ce găsim la noi în campionat în următoarea perioadă. Cei din străinătate încep deja să apună, să ajungă la sfârşitul carierei", a mai spus selecţionerul.

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Mircea Sandu, consideră că echipa naţională trebuie reconstruită. "Am realizat că Piţurcă avea dreptate, cu el sau fără el, trebuie să avem un termen de a reforma echipa naţională. Piţurcă e un antrenor rău, în sensul bun al cuvântului. Viaţa la echipa naţională este scurtă şi jucătorii trebuie să se concentreze sută la sută când sunt la naţională", a spus Mircea Sandu.

Victor Piţurcă a fost prezentat oficial, miercuri, el urmând să fie antrenorul echipei naţionale de la 1 iulie 2010 până la sfârşitul campaniei de calificare pentru Campionatul European din Franţa, 2016.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici