Piţurcă: Nu există grupe uşoare şi grupe grele, trebuie să muncim mult dacă vrem să ne calificăm

Selecţionerul Victor Piţurcă a declarat că fotbalul se dezvoltă continuu, meciurile sunt din ce în ce mai echilibrate şi nu există grupe uşoare sau grele, astfel că echipa României, care îşi va afla duminică adversarele din preliminariile Euro-2016, va trebui să muncească mult pentru calificare.

100 afișări
Imaginea articolului Piţurcă: Nu există grupe uşoare şi grupe grele, trebuie să muncim mult dacă vrem să ne calificăm

Victor Piturca (Imagine: Cristina Nichitus/ Mediafax Foto)

"Am spus mereu, şi o spun în continuare, nu există grupe uşoare şi grupe grele. Fotbalul se dezvoltă continuu şi rapid, astfel că meciurile au devenit din ce în ce mai echilibrate. Deşi unele echipe par favorite clare, trebuie să acceptăm că meciurile şi calificările nu se joacă pe şanse, ci doar pe teren. Sigur vor fi discuţii după tragerea la sorţi, că echipa X poate fi învinsă uşor sau că nu avem nicio şansă în faţa formaţiei Y, dar din punctul meu de vedere trebuie să ne pregătim pentru toate meciurile cu aceeaşi seriozitate, indiferent de numele adversarului. Trebuie să muncim mult, să jucăm bine şi cu atitudinea potrivită dacă vrem să ne calificăm", a spus Piţurcă, informează uefa.com.

Echipa naţională de fotbal a României îşi va afla, duminică, adversarele din preliminariile Campionatului European din 2016, competiţie ce se va disputa în Franţa şi la care se vor participa, în premieră, 24 de formaţii.

România va fi reprezentată la tragerea la sorţi, programată cu începere de la ora 13.00, la Nisa, de selecţionerul Victor Piţurcă şi de directorul tehnic, Anghel Iordănescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici