Piţurcă, pentru site-ul FIFA: Nu am avut la dispoziţie o generaţie formidabilă ca Iordănescu

Selecţionerul Victor Piţurcă a declarat, într-un interviu acordat site-ului oficial al FIFA, că în fiecare dintre cele trei mandate la prima reprezentativă nu a avut o generaţie precum cea pe care a pregătit-o Anghel Iordănescu în perioada 1993-1998.

60 afișări
Imaginea articolului Piţurcă, pentru site-ul FIFA: Nu am avut la dispoziţie o generaţie formidabilă ca Iordănescu

Victor Piţurcă (Imagine: Cristina Nichituş / Mediafax Foto)

"Sunt a treia oară la echipa naţională. Am calificat-o la turneul final din Belgia-Olanda, din păcate am fost demis, nu am participat. Am venit după opt ani de zile, am reuşit o nouă calificare cu echipa naţională, am fost demis iar. Ei bine, dacă reuşim această performanţă, este extraordinar pentru fotbalul românesc. Tot timpul când am venit la echipa naţională am avut parte de acest schimb de generaţii. Nu am avut la dispoziţie, ca Iordănescu, o generaţie formidabilă. Eu a trebuit să preiau echipa, să o formez pe parcurs şi din fericire am reuşit acest lucru", a spus Piţurcă.

Victor Piţurcă nu crede că în cazul unei calificări echipa naţională va putea reedita performanţa de la Cupa Mondială din 1994, când a ajuns până în sferturile de finală ale competiţiei. "Va fi dificil. Atunci era o generaţie formidabilă, cu jucători foarte-foarte valoroşi. Acum avem jucători în devenire mari. Eu sper în primul rând să ne calificăm. Dacă ajungem la mondialul din Brazilia va fi o performanţă mare pentru fotbalul românesc", a completat Piţurcă.

Selecţionerul a afirmat că în România copiii nu au terenuri de antrenament, însă speră ca această problemă să fie rezolvată în curând. "E dificil, fiindcă din păcate centrele de copii şi juniori nu prea mai există, educaţia copiilor nu prea mai există, infrastructura la fel. Nu mai există terenuri pentru antrenament, nu mai există maidane pentru ca aceşti copii să poată juca fotbal. Va fi dificil pentru România în următoarea perioadă. Eu sper să se ia măsuri în acest sens, dar nu doar de la FRF, ci şi de la cei care conduc ţara în momentul ăsta", a adăugat Piţurcă.

Victor Piţurcă a precizat că la echipa României calitatea este dată de unitatea grupului. "Calitatea este grupul. Nu avem jucători de mare valoare, însă sunt jucători care îşi doresc foarte mult, sunt jucători care au calităţi fotbalistice bune şi am reuşit să formăm un grup, ceea ce a însemnat foarte, foarte mult, iar eu sper să crească din ce în ce mai mult şi să-şi spună cuvântul în fotbalul mondial şi european", a subliniat Piţurcă.

Victor Piţurcă speră ca România să reuşească două meciuri bune împotriva Greciei şi astfel să se califice la Cupa Mondială pentru prima oară după 16 ani. "Eu zic că Grecia este un adversar accesibil. Bine că nu am căzut cu Portugalia, Croaţia, echipe extrem de puternice, cu jucători foarte valoroşi. Însă, eu cred că şi Grecia este o echipă extrem de valoroasă, care în ultimul timp nu a pierdut meciuri, a câştigat meciuri, a realizat 25 de puncte în grupe. Dispune de jucători cu experienţă. Va fi foarte dificil pentru noi. Deja avem o experienţă contra Greciei, am jucat un meci amical, am câştigat de o manieră categorică, cu 3-1, însă sunt sigur că nu va semăna cu cele două meciuri din baraj. Grecia are prima şansă, noi dispunem de o echipă tânără, de perspectivă. Eu sper să prindem două jocuri bune şi să ne calificăm", a explicat Piţurcă.

Cele două meciuri din play-off-ul de calificare la turneul final al Cupei Mondiale din 2014, contra Greciei, sunt programate la 15 noiembrie, ora 21.45, pe Stadionul Giorgios Karaiskakis din Pireu şi la 19 noiembrie, ora 21.00, pe Arena Naţională din Bucureşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici