Piţurcă spune că Dzsudzsak, Gera, Szalai şi Lovrencsics sunt cei mai periculoşi jucători maghiari

Antrenorul echipei naţionale a României, Victor Piţurcă, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că Balazs Dzsudzsak, Zoltan Gera, Adam Szalai şi Gergo Lovrencsics sunt cei mai periculoşi jucători din echipa Ungariei.

109 afișări
Imaginea articolului Piţurcă spune că Dzsudzsak, Gera, Szalai şi Lovrencsics sunt cei mai periculoşi jucători maghiari

Piţurcă spune că Dzsudzsak, Gera, Szalai şi Lovrencsics sunt cei mai periculoşi jucători maghiari (Imagine: Alexandru Hojda/Mediafax Foto)

"Dacă nu eşti atent la Dzsudzsak (n.r. - atacantul Balazs Dzsudzsak) în orice fracţiune de secundă poate să facă diferenţa. La fel Gera (n.r - mijlocaşul Zoltan Gera) care are execuţii formidabile din afara careului. Szalai (n.r. - atacantul Adam Szalai) de asemenea e foarte puternic, Lovrencsics (n.r. - atacantul Gergo Lovrencsics) e iar un jucător extrem de periculos. În rest, ca echipă nu cred, dar oricum trebuie să fim pregătiţi pentru orice. Nu este un lucru bun pentru noi revenirea lui Szalai. E un jucător valoros care este şi într-o formă foarte bună. Ne-a pus probleme destul de mari când am jucat împotriva lor", a spus selecţionerul.

De asemenea, Piţurcă a menţionat că Ungaria este periculoasă la fazele fixe. "Un punct forte al Ungariei sunt fazele fixe. Din fază fixă am şi primit gol în Ungaria, de fapt, ambele goluri de atunci au fost din faze fixe. Echipa Ungariei va veni să îşi vândă scump pielea, pentru că este un meci extrem de important deoarece un eventual meci pierdut i-ar cam scoate. După două jocuri pierdute şansele lor nu ar mai fi mari", a adăugat el.

Schimbarea selecţionerului Attila Pinter cu Pal Dardai înaintea acestei partide i-a creat probleme lui Victor Piţurcă. "Este destul de dificil pentru mine şi staful tehnic. E normal, pentru că nu ştim nimic despre ideile şi strategia lui Pardai. Dar în acelaşi timp nici el nu poate să schimbe foarte mult. Numai ca aşezare în teren, ştiu eu, poate să joace cu doi atacanţi, poate să ne presioneze, aşa am înţeles că ar veni. Dar noi suntem pregătiţi. Vom lupta pentru victorie şi numai pentru victorie", a mai afirmat Piţurcă.

Piţurcă nu ţine cont de preferinţa lui Chiricheş: Trebuie să fie pregătit să joace şi fundaş dreapta

Selecţionerul Victor Piţurcă a declarat, vineri, că nu va ţine cont de faptul că Vlad Chiricheş nu se simte confortabil ca fundaş dreapta, precizând că jucătorul echipei Tottenham este polivalent şi trebuie să fie fie pregătit să evolueze pe orice post în defensivă şi ca mijlocaş central.

Întrebat ce părere are despre faptul că Vlad Chiricheş a declarat, pentru site-ul prosport.ro, că nu se simte extraordinar ca fundaş dreapta, Piţurcă a răspuns: "Nu ţin cont de acest lucru. Chiricheş e un jucător profesionist, trebuie să fie pregătit să joace, pentru că poate, şi fundaş stânga, şi fundaş dreapta, şi mijlocaş central... fundaş central nu mai vorbesc. El are calitatea asta să fie jucător polivalent".

Piţurcă apreciază numărul mare de goluri marcate de Claudiu Keşeru în ultima perioadă, dar s-a arătat nemulţumit de faptul că în partida Dinamo Kiev - Steaua (scor 3-1) nu a reuşit să înscrie. "E un atu pentru el că a marcat atâtea goluri, a fost selecţionat pentru asta. Însă au fost două jocuri, ultimele, în compania unor adversari redutabili, precum Dinamo Kiev, când nu a marcat. Or un joc de genul acesta spune foarte mult. Sigur, atuul lui este că a marcat foarte multe goluri. Dar trebuie să gândesc foarte bine cine va intra în teren, voi vedea până mâine. Însă indiferent cine va juca, probabil ceilalţi vor intra pe parcurs. Deci trebuie să fie pregătiţi şi cei care intră într-un moment mai delicat al jocului sau când conducem. E foarte important aportul lor", a spus Piţurcă.

În ceea ce îl priveşte pe Lucian Sânmărtean, revenit la echipa naţională după trei ani, Piţurcă a menţionat că poate rezista un meci întreg. "De ce să nu joace? Orice jucător, mai ales la vârsta lui, are oscialţii fizice. Însă, în general, în ultimul timp ca randament fizic el s-a ridicat la un nivel destul bun. De asta se şi regăseşte în lotul echipei reprezentative. Se crează însă o presiune artificială în ceea ce îl priveşte pe Sânmărtean. El este un jucător în lot, eu voi lua decizia dacă va juca sau nu. Punct", a afirmat antrenorul.

Prima reprezentativă a României întâlneşte, sâmbătă, de la ora 19.00, pe Arena Naţională, selecţionata Ungariei, într-o partidă contând pentru Grupa F a preliminariilor Euro-2016.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici